ulrikahederberg

Ska livet bara vara så här, jobb, jobb, jobb?

Det är Prestationsprinsessans huvuduppgift att jobba och prestera hårt. Visst tycker hon att det är roligt med det är inte helt ovanligt att det går före både barn, familj och vänner.

Hon har höga krav på sig själv och vill att allt ska bli perfekt och vill ha koll på allt både hemma och på arbetet.

Hon räcker inte till

Det är en yttre perfektion som strålar ikapp med hennes leende och positivitet. Men inombords är det mer  en känsla av att inte räcka till. Vad hon egentligen längtar efter är att släppa taget om alla måsten och alla krav och bara få vara för en stund. Hon vill få tillgång till mer lätthet och mer glädje i livet. Som högkänslig är hon i stort behov av återhämtning.

Är det negativt att vara en Prestationsprinsessa?

Nej, så länge du har koll på henne så kommer ni att ha mycket roligt tillsammans. Men om din Prestationsprinsessa tar över ditt liv så blir det ansträngt. I dagens prestationssamhälle är Prestationsprinsessan guld värd. Men det är oftast även hon som springer in i den klassiska väggen. Varför?

Jo, många blir som kidnappade i rollen som Prestationsprinsessa, det är som att gå på autopilot. De är inte i kontakt med sin inre kärna, sitt inre sanna och unika jag. De lyssnar inte till sin inre röst, de trycker undan den och lyssnar i stället till Prestationsprinsessans krävande kritiska dialog som pågår i hjärnan.

När vi går emot vår inre längtan och våra innersta behov så växer motståndet och till slut säger kroppen STOPP. Speciellt känsligt är det för dig som är en högkänslig Prestationsprinsessa.

VILL DU GÅ KURSEN "PRESTATIONSPRINSESSAN" KLICKA HÄR!

Hur sitter din krona på huvudet?

Prestationsprinsessan tar inte lätt och lekfullt på hennes prestationer, vilket ”prinsessa” kan antyda. Men det är precis vad hon behöver göra, att ta livet mer med lätthet och lekfullhet. Därav har jag valt namnet Prestationsprinsessa för att plocka in lekfullheten och skratta lite åt oss själva. Kanske t.o.m. se att kronan sitter lite snett på huvudet och ibland ramlar av och att det är okej.

Är det DIG jag skriver om, känner du igen dig?

Jag vet vad jag pratar om. Jag har varit Prestationsprinsessa i mycket hög grad. Jag vet hur ditt liv ser ut och känns. Jag vet att du har en längtan efter att släppa taget om alla måsten och alla krav. Jag vet ditt behov av återhämtning som högkänslig Prestationsprinsessa. Jag vet hur less du är på känslan av att inte räcka till. Jag vet hur du finns till för allt och alla. Jag vet hut svårt du har att säga nej och sätta gränser som ger dig mer tid till det DU faktiskt vill göra, utan dåligt samvete.

Det går att bli vän med din Prestationsprinsessa, men först måste du börja lära känna henne. Vill du gå från otillräcklighet till självklarhet så hoppas jag att vi ses i kursen Prestationsprinsessan, varmt välkommen! BOKA HÄR!

Sagt av kursdeltagare:

"Du är otroligt lyhörd och engagerad som kursledare!"
// Elisabeth

"Ulrika, du är så peppande och fantastisk som kursledare! Det här är din grej, du är riktigt bra på detta. Kursen är upplagd på ett trevligt och avslappnat, nästan kravlöst sätt, vilket är en förutsättning för att det ska fungera för oss som har våra Prestationsprinsessor som styr och ställer med oss annars."
// Paulina

"Kursen är helt underbar och kom in i mitt liv i rättan tid. Det har varit väldigt givande med en skrivkompis. Det har varit bra att någon annan ser, och kommenterar det jag skriver. Det har också varit bra att läsa andras texter. Man känner sig inte lika ensam när man ser att andra upplever och kämpar ungefär som jag."
//Mia

"Otroligt skönt att få skriva av sig lite varje kväll. Många nya reflektioner har dykt upp. Jättebra med skrivkompis, både trevligt och bara vetskapen att någon kommer läsa det som skrivs gör att jag måste skärpa mig och feedbacken hjälper också."
//
Maria

"Spännande och upplysande kurs, en wow-upplevelse. Att ha skrivarkompisar gör att jag inte känner mig ensam, jag blir bekräftad . Alla jobbar med sin Prestationsprinsessa på sitt egna unika sätt, men ändå är vi lika och jag känner ofta igen mig."
// Linda

"Härlig kurs men samtidigt jobbig. Man måste vända och vrida på sig själv. Inte alltid helt enkelt. Underbart att ha en skrivkompis. Så härligt att läsa och dela med sig. Ofta kan man tro att det är en själv som skrivit vissa saker. Förståelsen för att vi är många som sitter i samma båt är skön. Att andra kan sätta ord på mina känslor och funderingar ger mig hjälp på vägen."
// Elisabeth

Du bestämmer om, när och hur du vill ta kontakt.

Var rädd om dig. Du är värdefull även utan dina prestationer. Människor älskar dig för den du är och inte för det du presterar. Du kommer inte bli illa omtyckt eller frånstött om du sätter gränser och säger nej, tvärtom. Det ger mer respekt och personer runt omkring dig kommer att se upp till dig på ett helt annat sätt när du börjar att stå upp för den du verkligen är.

Att gå från Prestationsprinsessa till att följa din inre sanna röst är magiskt. Det är då du går från otillräcklighet till självklarhet. Då vet du vad ditt nästa steg är och vad du behöver för att skapa balans, välmående och framgång i ditt liv.

VILL DU GÅ KURSEN "PRESTATIONSPRINSESSAN" KLICKA HÄR!