ulrikahederberg

Steg 10 i att skapa din onlinekurs

Steg 10 i att skapa din onlinekurs

Automatisera för att skapa mer FRIHET!

Den största anledningen till att jag blev digital företagare är att få arbete med det jag älskar och att ha FRIHETEN att styra min tid. FRIHET är ett gemensamt värdeord för mina kunder. Vi vill ha mer FRIHET att kunna ta dagen som den kommer och följa vårat FLOW! Då krävs det att vi har system som arbetar för oss.

Det här är mitt stora fokus just nu och där jag just nu även ser över smarta system som gör processen ännu bättre. Men det jag har redan idag är en serie sekvenser som leder till erbjudande om köp och där jag inte behöver närvara. 

Så hur gör du det rent konkret?

Jo, du skapar en sekvens av händelser.

  1. Du delar med dig av en gratisprodukt (exempelvis: minikurs, checklista, webinar, workshop etc.) i sociala medier och kanske även via annonser.
  2. De som laddar ner din gratisprodukt får en serie uppföljande mail med mer kunskap inom ditt område som leder till ett erbjudande med länk till en onlinekurs i din kursportal där de kan köpa onlinekursen.
  3. De som har gått klart onlinekursen får uppföljande mail om nästa steg (om du har ett nästa steg) med mer kunskap och som efter en tid leder till ytterligare ett erbjudande om en onlinekurs.
  4. Har du gjort arbetet riktig bra och noggrant så har du även skapat en mailsekvens för de som inte har klickat sig vidare till dina erbjudanden. 


Allt det här skapar du en gång och sedan sköts det automatiskt av de program du lagt upp det i. Du behöver såklart vara den som lägger upp det i sociala medier men även det kan du automatisera 

Hur mycket har du automatiserat? Är det något du skulle vilja göra för att frigöra mer tid? Som medlem i Soulbizz Academy får du lära dig detta.

Ha en fin dag!
Ulrika Hederberg

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln