ulrikahederberg

Steg 8 i att skapa din onlinekurs

Steg 8 i att skapa din webbkurs

Steg 8 i att skapa din onlinekurs

Sälj, sälj, sälj! Eller hjälp, hjälp, hjälp!

Nu har du fått en grov skiss på hur du tar fram din onlinekurs och testar den med några testpersoner. Nu är det dags att dela den med världen och hur gör du det? Många gillar inte att sälja men det är inte vad du ska göra utan du ska hjälpa! Du vill hjälpa de som vill ha och behöver din hjälp. Eller rättare sagt, hjälp till självhjälp då du erbjuder dem en vägledande kurs men de gör arbetet.

Bygg din TRIBE

Börja att bygga din ”tribe” (din grupp av följare). Ja, se dig som ”läraren” som sitter vid lägerelden där dina följare samlas runt för att höra dina berättelser som är fyllda av klokskap och kunskap. Berättelser som ger dina lyssnare ny kunskap och insikter som får dem att vilja höra och lära sig mer. 

I dagens samhälle samlas vi tyvärr inte längre runt lägerelden men vi samlas i olika sociala medier. Var där dina drömkunder finns och dela med dig av din kunskap. Var generös och var DIG SJÄLV!

Idag vill vi följa och köpa av de personer vi gillar och känner förtroende för, de vi får en känsla för. Vi vill inte köpa av någon som ”spelar en roll” eller som inte är ”äkta”. Extra viktigt om du som jag har drömkunder som är inkännande, de ser igenom det ”fejkade” på en gång. 

Ge bort en gåva

Ett mycket bra sätt att bygga din tribe är att ge bort en gratisprodukt dvs. en gåva i utbyte mot en mailadress så att du sedan kan följa upp och hålla kontakt direkt via mejlen. För att kunna göra det behöver du ett speciellt mailprogram där du kan skapa formulär som samlar in mailadresserna, ett formulär som du lägger in på din hemsida. Allt det kan du lära dig i en kurs i Soulbizz Academy©

Exempel på gåvor kan vara:

  • Meditation
  • 5 tips hur du...
  • Minikurs
  • Webinar
  • Steg för steg guide
  • Mallar
  • Tester
  • Etc.


Försäljning handlar om att skapa relationer! 
Hur arbetar du med att samla din Tribe? Dela gärna med dig eller har du kanske någon fråga om det?

Imorgon skriver jag ännu mer om sälj. För att inte missa kommande inlägg i hur du skapar din onlinekurs gilla gärna min Facbooksida.

Ha en fin dag!
Ulrika Hederberg

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln