ulrikahederberg

Steg 6 i att skapa din onlinekurs

Steg 6 i att skapa din webbkurs

Steg 6 i att skapa din onlinekurs

Dags att lägga upp din onlinekurs online.
Var ska du sälja din onlinekurs?
 

  • Ska du sälja den som en mailkurs?
  • Ska du sälja den via en kursportal?
  • Ska du sälja den via Facebook?

Mailkurs?

Jag tycker mailkurser är underskattat. Fördelen med en mailkurs är att dina kunder får kursen direkt till sin mail utan att behöva logga in någonstans och det kostar dig ingenting upp till 1000 mailadresser. Nackdelen är att det är svårt att automatisera betalningen så du behöver själv administrera det. Kursmaterialet kan även lätt delas vidare utan din vetskap.

Inloggning till kursportal?

Fördelen med en kursportal är att det ser proffsigare ut och att allt är förberett så det är enkelt att lägga upp ditt material och speciellt för dig som vill att det ska gå snabbt. En annan stark fördel är att allt går att automatisera och att en betaltjänst redan är kopplad till kurportalen. Du får betala för kursportalens funktioner i olika nivåer. Men den kursportal jag lär ut får du ta del av alla funktioner från start och betalar för antal deltagare. Den är gratis upp till 100 deltagare!

På Facebook?

Idag kan du även sälja dina kurser i en Facebookgrupp, bra för dig som vill hålla ner kostnaderna och som har dina kunder på Facebook. Du lägger nämligen upp ditt material under ”enheter”. Nackdelen är att det är svårt att automatisera betalning och utskick av ditt material. Dvs. du behöver vara mer närvarande för administration och hur gör du med nya deltagare, ska de in i samma grupp eller i en ny?

Spontant, hur skulle du vilja sälja din onlinekurs? Dela gärna med dig och ställ frågor om du har några.

Ha en fin dag!
Ulrika Hederberg

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln