ulrikahederberg

Steg 5 i att skapa din onlinekurs (fortsättning)

Steg 5 i att skapa din webbkurs

Steg 5 i att skapa din onlinekurs

Vad ska du sätta för pris på din onlinekurs?
Den återkommande svåra frågan. Det är såklart många parametrar som spelar in. Storleken på din onlinekurs, hur mycket du är närvarande men främst vad ger den för värde till din kund? 

Exempelvis sålde jag kursen ”Ta fram din digitala onlinekurs för 12.000 kr ex.moms” vilket för många kan låta dyrt. Men tänk dig värdet i att få all hjälp på ett ställe och att faktiskt få in den summan på din egna första onlinekurs och tänk så mycket mer du får in på kommande onlinekurser framöver. Då är inte 12.000 kr dyrt längre utan tvärtom, eller hur! Med andra ord är det en investering som kommer att återbetala sig inom ett snar framtid. 

Skapa flera onlinekurser i olika nivåer

Jag rekommenderar dig att med tiden ha olika nivåer och priser på onlinekurser. Din kund vill nämligen oftast lära känna dig lite mer innan de investerar i en dyrare kurs. Du kan erbjuda en gratisprodukt för att få in dina intresserade följare på din maillista och ge dem lite av din kunskap. Du kan sedan erbjuda dem en lite billigare självstudiekurs som ger mer kunskap. Sen kanske du har ytterligare en onlinekurs innan din dyrare kurs där du finns närvarande. 

I kursen 'Börja planera din onlinekurs eller medlemsportal' i Soulbizz Academy© går jag igenom det här och du får även mallar att själv räkna på din kurs och ditt digitala företag. Vi behöver tidigt titta på din prissättning för att du ska förstå vad det innebär i det långa loppet för dig. Det är nämligen svårt att försörja sig på en onlinekurs som endast kostar 900 kr då du behöver sälja MASSOR!

Men så snart du börjar sälja en dyrare onlinekurs för exemplevis 10.000 kr så händer det grejer. 10.000 x 10 personer är 100.000 kr och så gör du det 3 gånger om året då är det 300.000 kr.

Hur ser du på det här? Tycker du det är svårt eller lätt att sätta pris på din onlinekurs? Dela gärna med dig i en kommentar.

Ha en fin dag!
Ulrika Hederberg

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln