ulrikahederberg

Varför är det inte bra att din Prestationsprinsessa styr ditt företag (eller ditt ledarskap)?

Varför är det inte bra att din Prestationsprinsessa styr ditt företag (eller ditt ledarskap)?

Del 7
Prestationsprinsessa vill se snabba resultat. När hon får härja fritt blir det gärna lite hårt och kallt företagande utan hjärta.

Hon maximerar ofta ditt schema vilket skapar en känsla av otillräcklighet. Hon har svårt att säga nej i det hon blir bekräftad i och svårt att säga ja till det hon är rädd för att misslyckas med.

Hon är effektiv och går gärna rakt på sak. Det kan innebära korta och informativa texter på hemsidan och i sociala medier som inte väcker någon känsla i din kund, vilket genererar i att din kund inte vill köpa. Hårt sagt så vill hon bara sälja och inte hjälpa kunderna. Vem vill köpa av en kall och krängande säljare? 

Men alla hennes egenskaper är inte dåliga. Nu när jag är medveten om henne så kan jag dra nytta av alla hennes bra kvalitéer när det behövs, som att vara kreativ, målinriktad och produktiv.

Nu kan min Prestationsprinsessa få vara i sin bästa form när jag ser till att hon får mycket tid för återhämtning och att hon kan producera utifrån det jag vill förmedla från min inre sanna röst. Det gör att hon blir än mer fokuserad och produktiv på den mindre tid hon faktiskt arbetar. Då är vi ett riktigt bra team tillsammans.

Det här kan låta enkelt men det kräver stor självinsikt och en vilja till förändring. Om du som jag har haft en Prestationsprinsessa som har styrt dig större delen av ditt liv så är det många gamla mönster och föreställningar som ska brytas. Många rädslor vi ska möta och ta oss igenom. Vissa går snabbare än andra och helt plötsligt kan det dyka upp nya situationer som vi aldrig har varit i tidigare och det kan skapa förvirring. Det är okej, allt är som det ska vara. Vi lär oss hela tiden och det är vad jag älskar med utveckling, att vi utvecklas hela tiden vi blir aldrig klara.

Idag vet jag hur viktigt det är att jag dagligen stannar upp och lyssnar inåt till min inre sanna röst. Den talar om var jag står, vart jag är påväg och vart jag vill. Jag gör det genom att skriva en stund varje morgon. Sen tar jag hjälp av min Prestationsprinsessa och hennes fantastiska kvalitéer för att genomföra det jag behöver och vill göra, men från en plats där vi samarbetar som ett framgångsrikt team och som leds av mitt inre sanna jag. 

Hur är det för dig? Hur är du när du agerar enbart utifrån din Prestationsprinsessa kontra när du agerar utifrån ditt sanna du med hjälp av din Prestationsprinsessa? Dela gärna med dig i en kommentar.

Imorgon skriver jag om resultatet att vända min självsabotör Prestationsprinsessan till att bli min självhjälpare.

Ha en fin dag!
Ulrika

Kurs: Konsten att räcka till som Prestationsprinsessa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln