ulrikahederberg

Upptäckte att min Prestationsprinsessa styrde mitt företag

Hur jag upptäckte att min Prestationsprinsessa styrde mitt företag

Del 6
Mitt uppvaknandet om att min Prestationsprinsessa styrde mitt företag kom i en skrivprocess och i ett coachingsamtal tack vare att jag vågade vara sårbar genom att uttrycka mina innersta känslor.

Jag erkände för min coach och min dåvarande skrivpartner att jag kände mig totalt värdelös, trött och ledsen. Jag hade en känsla av att ha tappat mig själv, jag kände mig förvirrad och extremt trött. Jag hade presterat hårt under en lång period och jag hade lyssnat till alla tips och råd från experter och följt dem till punkt och pricka som den duktiga flicka jag var, men trots det så stod försäljningen still. Jag kände hur det gnagde inombords men jag kunde inte sätta ord på det.

Svaret kom till mig i ett samtal med min coach. Jag berättade att jag var var rädd för att synas offentligt och att följa min inre röst. Jag var rädd för att ge uttryck åt det jag egentligen ville förmedla med rädsla för att det skulle uppfattas flummigt.

PANG! Där kom det. Jag insåg att det var min Prestationsprinsessa rädslor. Nu förstod jag varför det hade skavt inombords, känslan av att jag inte ”får till det som jag vill”. Det var min Prestationsprinsessa som styrde mitt företag utifrån hennes trosuppfattning om hur det skulle vara. Hur i hela friden hade jag kunnat missa det?!

Det var ett smärtsamt uppvaknande men ack så viktigt. Det var som att jag hittade pusselbiten jag länge hade letat efter och som jag behövde för att komma vidare för att få pusslet klart. För mig kom svaret till mig när jag vågade vara sårbar och sätta ord på mina känslor och min rädsla. Det är så våra självsabotörer fungerar. När vi uttrycker det vi är mest rädda för så sätter vi ljus på vårt mörker, det lyser upp och skingrar mörkret.

Vi behöver se våra självsabotörer och lära känna dem för att göra dem till våra självhjälpare. När vi är omedvetna om dem så sätter de krokben för oss och gör det svårt för oss. Men när vi blir medvetna om dem och lär känna dem på djupet så kan de bli våra hjälpare.

Hur är det för dig? Vågar du vara sårbar och sätta ljus på dina rädslor?

Imorgon skriver jag om varför det inte är bra att din Prestationsprinsessa styr ditt företag.

Ha en fin dag!
Ulrika

Kurs: Konsten att räcka till som Prestationsprinsessa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln