ulrikahederberg

Prestationsprinsessan kan vara manipulativ

Prestationsprinsessan
kan vara manipulativ

Del 5
Trots att vi arbetar med våra självsabotörer så finns de alltid kvar hos oss mer eller mindre och kan vara ganska luriga ibland. Ja t.o.m. manipulativa, vi ser inte alltid när de kickar in och så blev det för mig. Det var ett smärtsamt men viktigt uppvaknande när jag insåg att min Prestationsprinsessa var den som drev mitt företag. Jag hade bra koll på henne privat men hon hade klivit in i mitt företag utan att jag hade lagt märke till det.

Du kan tänka dig vilken dröm för en Prestationsprinsessa att få driva ett företag, tjohooo! Hon kan få göra allt hon själv vill. Hon får vara den självklara ledaren hon är och få använda sig av sitt driv, sin målmedvetenhet, sin organisatoriska och strukturella förmåga och inte minst sin kreativitet. Hon är verkligen grym på att driva företag men hon är vad hon presterar….

Vad händer när hon inte får de resultat hon önskar sig? Vad händer när hon blir ifrågasatt? Vad händer om hon inte hinner med allt hon vill göra? Vad händer när allt tar längre tid än förväntat? Vad händer när hon börjar att tvivla på sig själv? Vad händer när hon har så många idéer så att hjärnan kokar över?

Jo, hon arbetar ännu hårdare och samtidigt börjar ett tvivel smyga sig in, hon börjar känna sig misslyckad. Hon letar ursäkter som ”Bara då när det är klart eller när jag har gått den kursen då kommer företaget att gå bättre…..etc”. Eller så börjar hon att jämföra sig med andra och tycker alla andra gör ett mycket bättre jobb. Hon drar sig mer och mer undan för hon vill inte bli ifrågasatt. Hon tycker det är extremt jobbigt att få frågan om hur företaget går, hon känner sig misslyckad för hon ännu inte är där hon vill vara. Företagandet börjar kännas som en kamp och hon arbetar nästintill hela tiden och ändå känns det som att hon inte kommer någon vart.

Jag var där, jag kämpade så hårt och jag hörde viskningarna från min inre sanna röst:

”Gå din egen väg, välj ord till hemsidan som betyder mycket för dig. Visa den kärlek du känner till dina kunder. Lyssna till experter men sålla sen i informationen och ta till dig det som känns rätt för dig och göra det på ditt sätt. Var bara dig själv, då blir allt rätt och går lätt.”

Men min Prestationsprinsessa tryckte bort den sanna rösten med sin bestämda auktoritära röst:

”Experterna borde väl veta vad som är rätt att göra, eller hur? Inte kan du använda dina flummiga ord och lägga in hjärtan som du vill göra på hemsidan, vad ska då folk tycka och tro? Det lär du inte bygga förtroende med. Du ska driva en business och inte något andligt företag.”

Hur är det för dig? Vem driver ditt liv, ditt ledarskap eller företag? Är det du eller din Prestationsprinsessa (prins)?

Imorgon skriver jag om hur jag upptäckte att min Prestationsprinsessa styrde mitt företag.

Ha det bäst!
Ulrika

Kurs: Konsten att räcka till som Prestationsprinsessa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln