ulrikahederberg

Är du medveten om din Prestationsprinsessa?

Är du medveten om din Prestationsprinsessa?

Del 4
Uppvaknandet med dödsfallen ledde till att jag ville utforska vem jag verkligen var på djupet så jag började studera psykosyntes. Det har varit ett av mina bästa val i livet. Där började min resa i att börja lyssna till mitt inre sanna jag, bortom alla roller, gamla mönster och föreställningar.

Jag var helt omedveten om att jag hade en inre Prestationsprinsessa som styrde mitt liv med hjärnhand men nu fick hon allt ljus på sig. Jag började ett djupt arbete i att avidentifiera mig från min Prestationsprinsessa och stå i mitt sanna jag.

Med tiden fick jag bra koll på henne och kunde bryta gamla ohälsosamma mönster i min vardag. Jag kunde börja tillåta mig att bara få vara, att få den välbehövliga vilan jag behövde efter många år av hårt presterande. Jag kunde förlika mig med att huset inte måste vara tipp topp städat hela tiden. Men ärligt talat, det kryper fortfarande av lite obehag i kroppen när jag får oväntat besök om det är ostädat *ler*.

Jag insåg att det fanns fler än jag som kan ta ansvar som klassförälder, lagmamma, föreningsmedlem etc. Men jag fick sitta hårt på händerna och bita ihop för att inte räcka upp handen och åta mig uppdrag när den där tryckande tystnaden la sig över möten om vem som kunde ta rollen som XX och allas blickar riktades mot mig. Jag sa kort: 

- Nej jag hinner tyvärr inte. Jag har gjort min del, nu får någon annan ta ansvaret.

Där bröt jag verkligen mönster, att kunna stå emot berömmande och bekräftande ord om hur duktig och drivande jag var som fick saker gjorda. Det var verkligen inte lätt men oj så skönt det var efteråt. Jag klarade det och jag överlevde. 

Hur är det för dig? Är du den som åtar dig uppdrag för att du blir tillfrågad och faktiskt blir smickrad av det? Handen på hjärtat, gör du det för att du verkligen vill av lust och glädje eller för att du inte kan säga nej?

Imorgon skriver jag om hur min Prestationsprinsessa manipulerade mig och smög sig in i mitt företag.

Ha det bäst!
Ulrika

Kurs: Konsten att räcka till som Prestationsprinsessa.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln