ulrikahederberg

Är Prestationsprinsessan tråkig?

Är Prestationsprinsessan tråkig?

Del 3
Det kan låta som att Prestationsprinsessan har det tråkigt eller är tråkig. Men så är det inte alls. Tvärtom är hon en rolig person att hänga med då hon oftast har en hög energi, är kreativ och snabbtänkt. Hon älskar att lösa problem och se resultat, det ger henne en kick. Men med tiden försvinner glädjen om hon presterar för hårt och inte är i kontakt med sin inre sanna röst. Då kan hon bli bitter och missunnsam både mot sig själv och andra. 

Personligen har min inre Prestationsprinsessa styrt mig större delen av mitt liv. Det har varit extra utmanande då jag är en högkänslig person med ett känsligare nervsystem som behöver mer tid och återhämtning för att smälta alla dagliga intryck. Det var för 12 år sedan som jag blev medveten om henne och det krävdes två dödsfall i familjen för att jag skulle vakna upp och se henne. Jag slängdes in i en livskris som fick mig att ifrågasätta allt i mitt liv. Allt från mina relationer till mina val i livet. 

Jag insåg att mitt liv gick ut på att prestera t.o.m. mitt arbete gick före min familj. Inte ens att få en svårt förståndshandikappad son fick mig att stanna upp utan tvärtom. Det var bara att knyta näven i fickan och kämpa på. Och det är typiskt för Prestationsprinsessan, att kämpa på och vara stark. Att visa sig svag eller sårbar är hennes största rädsla. Att be om hjälp sitter långt inne för en Prestationsprinsessa.

Jag var hårt identifierad med min Prestationsprinsessa så vem var jag om jag inte presterade? Jag la mitt värde i mina prestationer. Jag är det jag presterar; som mamma, i min yrkesroll, som fru, i aktiviteter etc. Så du kan tänka dig att det var svårt att bryta det mönstret och att se att jag har ett värde oavsett vad jag presterar.

Hur är det för dig? Hur identifierad är du med din inre Prestationsprinsessa (Prins)?  Dela gärna med dig i en kommentar.

Imorgon skriver jag om mitt uppvaknande.

Ha det bäst!
Ulrika✨

Kurs: Konsten att räcka till som Prestationsprinsessa

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln