ulrikahederberg

Är det fult med passiv inkomst?

Är det fult med passiv inkomst?

"Charlotte har svårt för att marknadsföra sin passiva produkt som är en minikurs i hur du fotar landskapsbilder. Hon skäms lite för den.

Det är något inom henne som säger att det inte är okej att tjäna pengar utan att själv vara närvarande fysiskt. Hon är rädd för att kunderna ska tro att hon utnyttjar dem eller att de ska tro att hon inte brinner för sin sak när hon inte är närvarande.

Hon hör själv hur tokigt det låter. Hon gör det här för att kunderna själva har bett om det då Charlottes tid inte räcker till för att närvara fysiskt hela tiden. Hon inser hur djupt rotat det sitter i henne att det är fult att tjäna pengar utan att vara närvarande, något hon verkligen vill frigöra sig ifrån."

Känner du igen dig i Charlotte?

 • Är det fult att sälja böcker? 
  (det är en passiv inkomst)
 • Är det fult att sälja E-böcker ?
  (det är en passiv inkomst)
 • Är det fult att sälja musik?
  (det är en passiv inkomst)
 • Är det fult att sälja filmer? 
  (det är passiv inkomst)
 • Är det fult att sälja appar? 
  (det är en passiv inkomst)
 • Är det fult att hyra ut hotellrum, lägenhet, hus? (det är delvis en passiv inkomst)
 • Är det fult att köpa en självstudiekurs?
  (det är en passiv inkomst)?

Det är en win win
med passiva produkter

Självklart är det inte fult eller oetiskt med passiv inkomst, det är att vara SMART! Det är en win win för båda parter, säljare och köpare. Fördelen med en passiv produkt är att den görs en gång och sen säljs många gånger och därför kan ofta priserna hållas ner för just dem produkterna. Men trots det så behöver du lägga en del tid och pengar på uppdateringar och marknadsföring, du har forfarande utgifter för din passiva produkt.

Du kan hjälpa människor
utan att själv behöva närvara

Många människor är kvar i ”anställnings-tänket” där ett arbete betyder att du tar betalt för den tid du fysiskt lägger in i ditt arbete, du arbetar per timme. Det är helt förståligt för där har vi varit under många decennier. Men med den digitala revolutionen kommer nya möjligheter som ger oss större frihet. Sträck på dig och var stolt över din passiva produkt och att du kan hjälpa människor trots att du inte hela tiden måste närvara. 

Hälsningar
Ulrika

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln