ulrikahederberg

Säljer inte din onlinekurs?

Säljer inte din onlinekurs?

Anna är företagare och bedriver sin verksamhet online. Hon har lärt sig allt om digitalt företagande på egen hand vilket hon är stolt över. Det har även hållit ner kostnaderna men det har tagit mycket tid och energi. Med facit i hand så undrar hon om det inte hade blivit mer lönsamt om hon hade tagit hjälp direkt.

Hon var helt övertygad om att hennes kurs skulle sälja jättebra när den var klar för lansering. Hon fick mycket beröm från alla håll och kanter, men kursen säljer inte och hon undrar vad hon har gjort för fel? Hon börjar känna sig misslyckad och börjar tvivla på om det här verkligen kommer att fungera för henne.

Känner du igen dig i Anna?

Då är du inte ensam, även jag har varit där. Vi är många som har byggt kurser utifrån vad vi själva tror vår kund behöver. Men få av oss har verkligen frågat vår kund, ja pratat med kunden om vad hennes behov är. 

Om du nu har pratat med din kund, så är det mycket vanligt att du kan ha lagt orden i din kunds mun om vad du erbjuder. Många håller då med och tycker att det låter jättebra och intressant, men du säljer inte. För det var inte vad din kund verkligen behövde hjälp med.

Grejen är att INTE tala om vad du erbjuder. Det ska du ta reda på genom att LYSSNA på din kund. Du ska gräva i vad din kunds största frustration är inom ditt område och det ska du leverera till din kund. Du ska möta din kunds behov och längtan.

Så börja med att LYSSNA till din kund. Vill du ha hjälp med hur du kan ta reda på vad din kunds behov är så är du välkommen till Soulbizz Digitala Kurser där du hittar kursen "Identifiera och Attrahera din Drömkund".

Ha det bäst!
Ulrika

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln