ulrikahederberg

Prestationsprinsessan har svårt att stå i centrum

Prestationsprinsessan Jenny
har svårt att stå i centrum

Jenny ska hålla i en presentation på jobbet och det tar all fokus från allt annat. Hon tycker det är extremt jobbigt att stå på scenen och ha allas blickar på sig.

Men det finns även en del av henne som gillar det, att hon får visa sin kompetens. Men den andra delen av henne är rädd för att göra fel, darra på rösten, glömma bort det hon ska säga, ja helt enkelt göra bort sig.

Hon tränar, tränar och tränar flera dagar och veckor innan presentationen ska ske och känner sig trots det inte trygg eller att den är tillräckligt bra. 

Jenny vill kunna ha tillit till sig själv

Jenny drömmer om att kunna få hålla presentationer utan att vara nervös. Visst vill hon ha en förväntan i magen men hon vill vara trygg i att stå på scen. Hon vill kunna vila i att det blir som det blir, att hon bara kan vara sig själv.

Hon vill verkligen kunna känna att det är okej att alla inte kommer att gilla henne, men att många kommer att göra det och det är dem hon ska fokusera på. Jenny blir varm inombords av bara tanken på att få känna så.

Känner du igen dig i Jenny?

Det gör jag. Tidigare hade jag extremt svårt att ställa mig på scenen eller hålla tal framför en större grupp människor. Jag förstod inte då att det handlade mycket om min högkänslighet, att ta in energin från en stor grupp människor som hade blickarna på mig. Men även höga krav från min inre Prestationsprinsessa med förväntan om att vara perfekt i min presentation.

Idag går det lättare och det är tack vare att jag har mött min rädsla och jobbat med den. Som mycket annat krävs det träning. Att våga ta rädslan i handen och göra det i alla fall och se att jag överlever. Jag tog även hjälp på vägen av Storyakademin och har blivit intervjuad om det. Du kan se klippet längst ner i inlägget.

Nu utmanar jag mig själv rejält

Just nu utmanar jag mig själv rejält med att ha en videoserie med sömntips liggandes ute för nedladdning (du kan ladda ner den här). Det är en svindlande känsla att så många människor ska se mig ”live” och bedöma mig. Men det är okej. Jag kan bara vara mig själv och en del kommer att gilla videon och andra inte, det är okej. Snacka om att jag har utvecklats när det gäller att våga synas.

Vill även du arbete med din inre Prestationsprinsessa för att våga stå mer i ditt sanna du? Då är du varmt välkommen till kursen som startar 30 april.

Ha det bäst och du….var dig själv.
Ulrika

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln