ulrikahederberg

Prestationsprinsessan har svårt att se sitt eget värde

Prestationsprinsessan
Jenny har svårt att ta in beröm

Jenny älskar att få beröm för sitt hårda arbete, men hon kan inte riktigt ta in berömmet till 100 %. Hon har svårt att verkligen lita på att personen i fråga verkligen menar det han/hon säger.

Det är som att hon har en sköld runt sig som berömmet studsar emot. Hon kan lätt bli generad av att ha den fokusen på sig, så hon vänder snabbt samtalet tillbaka till den andre personen eller börjar prata om annat.

Extremt höga krav på sig själv

Det gäller även när Jenny får tio mycket positiva återkopplingar på ett arbete hon har gjort och ett negativt. Då är det den negativa återkopplingen som hon fokuserar på och som tar hela hennes fokus. Den kan få henne att känna sig misslyckad och besviken på sig själv. Tankar om att hon borde kunnat ha gjort bättre kommer till henne.

Det ligger hos Jenny

Självklart förstår Jenny att det handlar om henne själv, att hon inte ser sitt eget värde. Jenny skulle verkligen vilja kunna se sitt värde och ta in beröm djupt inom sig. Hon vill kunna se och fokusera på det som majoriteten tycker är bra och ta lärdom av det som var mindre bra, för att sen gå vidare och inte fastna i självkritik. Vilken underbar känsla det skulle vara, men varför ska det vara så svårt?

Känner du igen dig i Jenny?

  • Fastnar du vid det negativa eller kan du lägga fokuset på det positiva?
  • Har du svårt att ta in beröm?

Dela gärna med dig i en kommentar om hur du gör och tänker.


Ha det bäst!
Ulrika

Kursen om Prestationsprinsessan hittar du HÄR.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln