ulrikahederberg

Prestationsprinsessans hjärna går på högvarv

Jenny är sällan närvarande i nuet

Hon ligger alltid steget före i tanken och har löst alla eventuella problem som kan tänkas uppkomma innan de har visat sig. Hjärnan går på högvarv hela tiden. Hon effektiviserar allt till max, hon gillar verkligen inte ineffektivitet. Hon är ofta kritisk och nedvärderande om sina egna prestationer. Ingenting är någonsin tillräckligt bra, allt kan göras bättre.

Jenny längtar efter att kunna stänga av hjärnan, att kunna känna ett inre lugn. Hon skulle vilja vara mer i nuet och inte alltid ”på väg” i tanken. Hon vill känna sig nöjd med sig själv och sitt arbete och inte vara så hård mot sig själv. 

När energin tar slut

Många gånger är hennes höga hjärnaktivitet till en stor fördel då hon är snabbtänkt, kreativ och problemlösande. Men ibland är det som att Jennys hjärna tar slut och då blir hon inte rolig. Hon blir lättirriterad och snäser av lite väl skarpt.

Hon skäms över den reaktionen men det bara kommer utan förvarning. Det är som att det går på autopilot och det slutar oftast i tårar hemma i soffan då hon känner sig helt dränerad på energi.

Vad prestationsprinsessan Jenny behöver

Det är inte lätt att vara en sensitiv Prestationsprinsessa. Ibland tar det nämligen stopp efter för mycket presterande både fysiskt och mentalt.

Vad Jenny är i stort behov av är ÅTERHÄMTNING. Att hitta små stunder av att bara få vara, gärna i naturen och för sig själv. 

Kan du känna igen dig i när bägaren rinner över och det bara tar stopp, vad gör du då och hur kan du förhindra att du hamnar där? Dela gärna med dig av tips.

Bästa hälsningar
Ulrika

30 april är det ny kursstart för Prestationsprinsessan.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln