ulrikahederberg

Arbetar du med det du kan eller det du verkligen brinner för?

Jag tycker mig se tre typer:

  1. De som förs fram i livet av slumpen, det ena arbetet leder till det andra.
  2. De som arbetar med det de har utbildat sig till (eller haft sen början), det de kan men egentligen inte vill arbeta med.
  3. De som följer sitt hjärta och tar medvetna val för att få arbeta med det de verkligen älskar.

Inget av dem är fel så länge du mår bra och trivs med ditt liv. Personligen har jag gått från 1 till 2 till 3. För mig har det varit en naturlig process då det har gått hand i hand med min personlig utveckling. Min tro är att det är en ganska vanlig och naturlig process. 

Vi blir påverkade

Vi blir tidigt i livet påverkade i vad vi borde göra av både föräldrar, skolan och samhället. Jag tänker mycket på det nu när jag har en son som ska välja linje till gymnasiet.

Jag ser att många föräldrar påverkar sina ungdomar med vad som är bra att ha i sin utbildning. Självklart är det av välmening men oj vilken påverkan vi har. Det är svårt att inte göra det. Vi vill så gärna att det ska bli rätt. Men handen på hjärtat, vad vill vårt barn?

Så hur gör jag?

Jag ställer frågor till min son om vad han älskar att göra, vad han brinner för. Det är få förunnat att vid 16 års ålder veta vad man vill arbeta med i framtiden. Men att utforska vad min son gillar att göra, kan visa en riktning i vad han kan söka för linje. Att även göra tvärtom, vad han inte gillar kan vara en indikation åt vilket håll han inte ska gå. 

Precis så får mina kursdeltagare göra i Hitta din passion, din mening i livet. De får utforska lusten som finns bakom alla gamla föreställningar och begränsningar de har fått med sig i sin uppväxt för att hitta fram till sin lust, det som ger dem mening i livet.

För visst ska vi leva livet fullt ut?! Varför ska du gå till ett arbete som du vantrivs med då du spenderar större delen av din dag där? Det ska jag skriva mer om nästa gång. Men fundera på den frågan tills dess. 

Ha det bäst!
Ulrika

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln