ulrikahederberg

Finns du till för allt och alla?

Maria är den som alltid finns till för allt och alla. Hon är den som alla kommer till när de vill prata av sig, för hon är den goda lyssnaren med stort hjärta. Hon finns alltid där, hon säger aldrig nej.

Ibland kan hon känna sig utnyttjad då det är flera personer hon känner som bara vill prata om sig själva och sina problem men frågar aldrig henne hur hon mår eller känner. De personerna tar mycket energi av Maria men hon vet inte hur hon ska kunna säga nej utan att såra.

Maria vill träffa likasinnade

Maria är trött på samtal om problem med människor som sitter fast. Hon vill ha djupa utvecklande samtal som tar henne vidare i livet. Samtal om drömmar som ger henne energi. Hon älskar samtal med likasinnade som ser henne och förstår henne, det ger henne energi. Men hon har svårt att hitta dem som är som hon.

Mitt råd till Maria

Fundera över vilka personer som tar din energi.

Handen på hjärtat, har du gett personen en chans att lyssna till dig? Var modig och säg ”Jag skulle gärna vilja dela med mig en tanke/händelse, vill du höra?” Om personen är villig att höra och har förmågan att stanna hos dig och ställer frågor, så grattis! Din bild av personen har inte varit sann, det är din föreställning som inte stämde. 

Gör personen tvärtom. Lyssnar men direkt tar det tillbaka till sig och klarar inte av att stanna hos dig, ja då har du haft rätt i att det är en energitjuv om det alltid blir så. Hur vill du då att er relation ska se ut framöver? Är det en bra relation om det bara är en person som ger hela tiden och den andra tar hela tiden?

Mitt råd är att minimera tiden med den personen (om du inte vill avsluta relationen) och prata endast med personen när du känner dig stark för att kunna hålla det som är. Det här är extra viktigt för oss som högkänsliga. Det är okej att inte svara i telefon eller träffas om du inte har lust eller ork, du väljer.

Kom ihåg att du väljer vilka du vill ha i ditt liv och vilka val du vill göra i livet. Ta hand om dig!

Kram Ulrika

Ps. Känner du igen dig i Maria i att vilja träffa likasinnade? Kom och prata drömmar med mig och hur du kan nå dem på Villa Fridhem 21 januari. Det skulle vara så kul om du är med. Läs mer HÄR.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln