ulrikahederberg

Insikt är första steget till förändring

Prestationsprinsessa
Prestationsprinsessa

Jenny börjar att förstå

Jenny kommer hem fylld av energi från föreläsningen (läs gårdagens inlägg) men samtidigt mentalt trött av all information. Hon börjar nu förstå vad det handlar om. Hon fattar att det inte bara har med dålig planering att göra att hon inte räcker till.

Tankarna far runt om det Ulrika sa om den inre Prestationsprinsessan och hur hennes egen prestationsprinsessa kan piska på henne. Hur den inre dialogen blir kritisk och nedtryckande om hon inte gör allt prestationsprinsessan vill, men som hon själv egentligen inte vill göra.

Jenny börjar få insikter

Jenny inser hur mycket hon har fått med sig från sin uppväxt, hemifrån och från samhället som har skapat och format prestationsprinsessan och den ”duktiga flickan”.

Hon inser nu varför hon inte sätter gränser och tackar nej. Hon är rädd för att inte bli omtyckt om hon gör det. Det sitter långt inne att se och erkänna det. Det ligger lite skam i det.

Men oj, vad ska hon göra med alla de här nya tankarna och insikterna? Jenny bestämmer sig för att hon i morgon ska gå in och läsa på om kursen om Prestationsprinsessan som Ulrika ska hålla i. 

Jenny går till sängs och hon njuter av det varma ljuset från adventsstjärnan. Hon är mentalt trött men känner hopp i hjärtat innan hon somnar.

Ha en riktigt fin kommande vecka! 

Hälsningar
Ulrika Hederberg

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln