ulrikahederberg

Är högkänslighet en gåva?

högkänslighet

Är högkänslighet en gåva?

Om du frågade en högkänslig så skulle du förmodligen få svaret både ja och nej. 

Visst kan det vara en gåva i sig att få känna mycket för det ger fantastiska upplevelser av natur, musik, konst, fina möten etc.

Men det kan även vara extremt jobbigt att ta in det som inte är vackert som krig, våld, konflikter etc. Det går rakt in och ger en klump i magen som kan sitta kvar länge.

Lär känna dig själv

Min tro är att en högkänslig person som inte har lärt sig hur hon fungerar och således inte lärt sig att ta hand om sig själv och sina behov, ser inte högkänsligheten som en gåva utan tvärtom.

Medan en högkänslig person som har lärt känna sig själv och som lyssnar till sina behov och tar hand om sig själv ser sin högkänslighet som en gåva.

När du lär känna dig själv och hur du fungerar i din högkänslighet så kan du börja anpassa ditt liv utefter det. Du kanske slutar att titta på nyheterna, du planerar in tid för återhämtning och reflektion, du sätter tydliga gränser, du skalar av det som tar din energi etc. Du skapar dig den vardag du mår bra av och där det ges utrymme för att fylla på din energi. 

Studera dig själv

Så mitt råd till dig. Studera dig själv och hur du fungerar för att utifrån det justera dina aktiviteter och åtaganden så att du orkar med ett liv som högkänslig. Du får gärna lämna dina reflektioner runt frågan om HSP är en gåva i en kommentar, tack!

Hälsningar
Ulrika

Vad skulle du vilja lära dig mer om som högkänslig? Var vänlig fyll i frågeformuläret (du är anonym) så kan jag kanske skapa det du behöver, tack! KLICKA HÄR

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln