ulrikahederberg

Julens förväntningar

Julens förväntningar

I torsdags skrev jag om Prestationsprinsesan Jenny och hennes stress inför julen. För många är julen nästintill ångestladdad. Speciellt om du är en person som ha lätt för att vara andra till lags och glömt bort dina egna behov. Stanna upp och fråga dig själv hur DU skulle vilja fira din jul. Vad är viktigt för just dig? 

Prata om er förväntan och längtan

Har du familj så sätt er ned och prata om vilka förväntningar ni har och hur ni som familj faktiskt skulle vilja fira er jul. Du kanske blir förvånad, din familj kanske likaså vill ha en annorlunda jul långt bort från er tidigare tradition?

Ibland vågar vi inte uttrycka vår inre längtan med rädsla för att såra någon. Men oftast så innebär det att du som vågar blir den som då öppnar upp för andra att våga uttrycka sin längtan.

Julen ska inte bestå av krav

Ofta så springer jularna på i traditionens tecken men många familjekonstellationer förändras så det är inte lika lätt att hålla traditionen som den en gång var och det kan skapa spänningar som ingen egentligen mår bra av.

Julen ska vara en tid för återhämtning och umgänge med dom du älskar. Julen ska inte bestå av krav, förväntningar och tvång mot din vilja. Så stanna upp och känn efter djupt inom dig själv hur DU faktiskt vill fira din JUL och hitta modet att göra det.

Varm hälsning
Ulrika

Ps. Spendera julen med mig och Prestationsprinsessan. Kursstart 4 dec. Klicka HÄR för att läsa mer.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln