ulrikahederberg

Prestationsprinsessan överarbetar

högkänslig

Prestationsprinsessan Jenny
bjuder till fest.

Jenny ska ha middagsbjudningen, vilket hon tycker är roligt! Hon älskar att planera inför den. Hon vill att alla ska känna sig välkomna, älska maten och ha riktigt roligt. Hon planerar allt i detalj från mat till dukning och det uppslukar mycket av hennes tid.

Hon står i köket hela dagen innan  festen och förbereder det som ska vara till middagen. Här snackar vi mat som är skapad från grunden och med kärlek, viner som är komponerade med maten och en god avslutande efterrätt. 

Är det värt det?

På självaste dagen är hon värdinnan som fixar allt och de andra får sitta och njuta. Jenny vill inte ha hjälp med något, hon vill verkligen att hennes gäster bara ska få ta emot och njuta.

När natten kommer och gästerna har gått hem så inser Jenny att hon har missat massor av samtalen runt bordet när hon fixade med allt. Hon ligger och funderar över om det var värt det.

Hälften av vännerna verkade inte förstå hur mycket tid hon hade lagt ned på maten, de visade ingen uttalad uppskattning. Det vara bara Sara som verkligen uttryckte sin njutning av den goda maten. Sara är likadan som Jenny, hon vet hur mycket tid Jenny har lagt ner på maten. Jenny känner sig lite besviken.

Känner du igen dig?.

Jag kan verkligen känna igen mig i Jenny för några år sedan. Det är riktigt kul att bjuda på en väl genomtänkt middag när den uppskattas. Mindre roligt när gästerna inte förstår hur mycket jobb som låg bakom *ler* Ja, det är Prestationsprinsessan som vill ha den bekräftelsen. Idag är det Good Enough som gäller. För mig är umgänget det viktigaste och sen kommer maten.

En viktigt fråga

Lägger du ner all tid för att du verkligen tycker det är kul eller gör du det för att få bekräftelse? Det är en stor skillnad.

Om du gör det för att du genuint tycker det är roligt och inte bryr dig om ifall du får bekräftelse för det eller inte så är det okej.

Men om du efteråt känner dig besviken och ångrar att du la ner så mycket tid på det när ingen uttalade sin uppskattning, då är det mer prestationen i sig du fokuserar på och inte värdet i att umgås med dina vänner. 

Hur känner du inför det här? Till vilken gräns ska man ge allt och kanske missa det viktigaste…samtalen runt bordet? Hur löser du själv situationen, dela gärna med dig?

Bästa hälsningar
Ulrika

Behöver du jobba med din inre Prestationsprinsessa klicka HÄR.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln