ulrikahederberg

Starkskör, stark och samtidigt skör.

starkskör

Jenny ska vara så stark

Jenny är en mycket omtyckt person både privat och på arbetet. Människor dras till hennes positiva energi. Hon sprider mycket glädje runt sig och finns alltid tillgänglig med ett lyssnade öra.

Hon är den som alla öppnar upp sig för. De berättar saker som de inte har nämnt för någon annan. I många lägen blir hon ”terapeuten” som lyssnar, stöttar och främst lyfter den som behöver det. Men själv känner sig Jenny ganska ensam, vem lyssnar till henne? 

Det är mycket vanligt att prestationsprinsessan ska vara STARK. Hon tror att allt ansvar ligger hos henne, att hon är den som måste hålla ihop familj, vänner, släkt mm. Vad skulle hända ifall om hon krackelerade, det skulle ju inte gå. Vem skulle då ta ansvaret och fixa allt?

Att våga vara sårbar öppnar upp för oväntade möten

Tror ni det är så, att ingen lyssnar till Jenny och att allt ansvar ligger på henne? Eller tror ni att det är så att hon har svårt för att öppna upp och be om hjälp?

Av erfarenhet vet jag att de tankarna ligger främst inom henne själv. Hon visar alla hur stark hon är utåt, då tror alla att hon är stark. Vi tror det vi ser. Och visst är hon stark, men hon är även skör inombords. Jag lovar er att om Jenny vågar öppna upp och visa sin sårbarhet, så kommer hon få oväntat stöd från sin omgivning. 

Känner du igen dig i Jenny? Våga ta ett litet steg i släppa ansvaret till andra och att våga ta emot hjälp och inte minst kärlek. Våga berätta för någon du litar på vad som sker inombords och se vad som händer.

Varm kram till dig,
Ulrika

Vill du jobba med din Prestationsprinsessa klicka här.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln