ulrikahederberg

Högkänslig & Högpresterande ligger i riskzonen.

Att vara ”lyckad” upplevs av många
som viktigare än att må bra.

Är du i riskzonen att bli utmattad?

  • Kvinna i 40-års åldern. 
  • Sambo eller gift med barn.
  • Höga krav på dig själv.
  • Svårt att säga nej.
  • Omtänksam och vill att alla i din närhet ska må bra.
  • Ansvarstagande och engagerande i yrkesrollen, i hemmet och med barnens aktiviteter.
  • Förmåga att lägga in en högre växel när det behövs.
  • Hög belastning på arbetet.

Varningssignaler

En ökande trötthet. En tröghet i huvudet som får dig att glömma bort saker och även ord när du samtalar. Orostankar om arbetet, relationen och barnen. Ingen tid för återhämtning, ser inte till dina egna behov utan trycker undan dom. Vill leva upp till omgivningens förväntningar.

Många bryr sig inte om kroppens varningssignaler om att belastningen är för stor. Har du sovit dåligt så tar du en extra kopp kaffe eller en huvudvärkstablett mot huvudvärken. Hinner du inte svara på alla mejl så jobbar du över eller gör det hemifrån. Har du svårt att varva ner på kvällen så tar du kanske ett glas vin för att slappna av. Helgerna består av att sova för att orka med kommande veckas arbete.

Mitt råd till dig

Mitt råd till dig är att finna tid till att stanna upp och reflektera över ditt liv. Varför har det blivit som det har blivit? Identifiera hur ditt liv faktiskt ser ut och vart du är på väg och ställ dig den viktigaste frågan av alla. Hur vill du egentligen leva ditt liv och hur kan du börja göra förändringar för att nå dit? Ett litet steg är bättre än inget. Ta dig själv på allvar!


Jag vill ge dig hopp om att det GÅR skapa förändring, ALLT FINNS INOM DIG. Har jag lyckas vända situationen ovan så kan även du göra det. Om du har en minsta känsla av att du känner igen dig så ta din känsla på allvar. Du kan göra så mycket själv innan det har gått för långt, medan du har orken och viljan kvar. Var rädd om dig!

Varm hälsning
Ulrika

Vill du lära känna och jobba med din inre Prestationsprinsessa klicka här.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln