ulrikahederberg

Högkänslig perfektionist?

Högkänslig prestationsprinsessa

Jenny är perfektionist

Jenny vill att allt ska vara perfekt. Hon får panik om någon kommer och hälsar på hos henne spontant och ser hennes ostädade hus, men som egentligen inte är ostädat. Men i Jennys ögon är det ostädat och det är riktigt jobbigt för Jenny.

Vad ska de då tro om henne? Att hon är slarvig, sunkig, lat? Nej fy så pinsamt, det får bara inte ske. Jenny har ibland ljugit om att hon ska iväg när någon har ringt spontant och vill komma förbi, för hon fixar inte att bjuda in dem i sitt ”stökiga” hem.

Men det finns även en annan sida...

Förutom att Jenny skäms för sitt stökiga hem så är det även hennes högkänslighet som stoppar spontaniteten. Det är som att hela hennes kropp skriker NEJ till besöket för att hon inte har fått tid att ställa in sig på det. Hon har inget emot besök men behöver få veta det några timmar innan för att förbereda sig mentalt. 

Jag känner igen mig, gör du?

Jag har verkligen fått jobba med den här sidan hos min Prestationsprinsessa. Idag är det okej att det är lite stökigt, den största utmaningen är min högkänslighet att jag vill förbereda mig för ett möte. Är jag trött eller låg så blir det spontana mötet inte roligt. Men ärligt talat vet de flesta av mina vänner idag om att jag inte gillar spontanbesök *ler*. Det är bra att vara tydlig med sina behov ;)

Handen på hjärtat hur är det för dig. Gillar du spontanbesök eller känner du igen dig i Jenny?

Vill du lära dig mer om din Prestationsprinsessa klicka här.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln