ulrikahederberg

Hur ofta dras du in i dramatriangeln?

Vi alla gör det mer eller mindre. Jag gjorde det igår när jag blev arg. Oftast dras vi in i den när det är något som berör våra inre sår eller starka värderingar. 
(Klicka HÄR för att läsa gårdagens inlägg)

Exempelvis blev jag arg i går för att min son och andra med särskilda behov blir orättvist behandlade, när de bara får anpassa sig, när inte deras behov blir tillgodosedda för att de inte har förmågan att stå upp för sig själva. De får helt enkelt bara gilla läget. Det gör mig riktigt arg. 

Men hjälper det att bli arg? .

Ja, om jag uttrycker mig sakligt och bestämt. Nu tycker jag nog att jag delvis gjorde det igår i mejlet. Men det bästa hade varit om jag i situation hade kunnat tala om för henne att hennes attityd inte var okej och att jag förstår att hon är pressad, men att det inte ger henne rätten att förminska oss.

Då hade jag inte dragits in i dramatriangeln utan hade istället satt stopp för det och kanske även fått henne att stanna upp. Det kan ha lett till en bättre och mer förstående dialog.

Jag vill dela med mig av ett bra Youtubklipp där du får förståelse för dramatriangeln. Fundera över när du dras in i dramatriangeln och hur du kan hålla dig utanför den då det skapar bättre relationer och dialoger.

Ha det bäst!
Ulrika

Video skapad av Lauren Kress

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln