ulrikahederberg

Vad gör jag om 5 år, vad gör du?

Värde för dig i detta blogginlägg:

Fundera över hur du planerar och lever ditt liv.

#om5år Dag 2 i Blogg-utmaningen

Idag är ämnet vad jag gör om 5 år.

Nu blir det en lång text men som jag hoppas kan inspirera dig och lära känna mig lite mer.

Som jag lever i dag går det inte att säga vad jag gör om 5 år. Jag lever nämligen dag för dag. Planeringsmässigt lever jag veckovis och sen är det bara stora penseldrag.

Det känns helt otroligt att skriva det med tanke på att jag har varit en sådan högkänslig stark presterare med kontrollbehov som ville ha allt planerat i detalj långt framöver. Men planeringen höll sällan då livet kommer med oväntade överraskningar. Det förstörde min plan och då tryckte jag ned mig själv mentalt för att jag inte lyckades genomföra det jag hade planerat. Det skapade en känsla av otillräcklighet.

BAM!!!

Plötsligt hände DET! Det var som att kronan ramlade ner. Ni vet, det är en sak att veta det intellektuellt men en annan sak att det landar i kroppen och integreras i hela mig, på cellnivå.

Jag fick insikten att jag alltid kommer att ha mycket att göra och att jag alltid kommer vilja göra mycket. Det kommer aldrig att ta slut!

Jag ställde mig frågan vad det egentligen är jag och otåligheten jagar? Det blev tomt ett tag. Sen insåg jag att jag jagar föreställningar…föreställningar om hur det ”ska vara”, det experter, media, samhället i stort talar om för mig hur jag ska agera som företagare, förälder, fru, kvinna etc.

Men vad vill JAG? Vad vill jag med MITT liv? Vad är viktigt för MIG? Vad säger min inre röst till MIG? Vad är MIN väg?

Insikten var STOR och kändes i hela min kropp och själ. Jag lever HÄR & NU. Jag har ett fantastiskt liv med den frihet jag vill ha. Allt annat som kommer till mig är en bonus. Så varför inte njuta av min frihet och mitt liv och ta dagen som den kommer och göra det som känns lustfyllt.

Vad är nöjet med att bara springa mot målet om jag inte njuter av resan?

Sen då, när jag nått målet vad händer då? Jo jag vill vidare mot nästa mål. Men den största tiden lägger jag där emellan i vardagen, det pågående livet här och nu. Det är där jag vill vara mentalt, närvarande i nuet istället för att vara på väg någon annanstans.

Det låter som en kliché, men det är SANT! Något magiskt hände inom mig. Det är en ovan och ny plats att vara på. Att inte känna otåligheten. Att istället varje morgon vid min morgonritual känna in vad som behöver få uttryckas ger ett lugn. Då vet jag vad mitt nästa steg är. När jag lägger hjärnans tankar åt sidan och istället tillåter mig att få styras av hjärtat och den universella goda kraften så blir valen rätt för mig och livet kommer lätt.

Så vart är jag om 5 år?

  • Min ekonomiska frihet har expanderat så jag reser några månader om året utomlands till vackra platser med rogivande natur och god mat.
  • Jag har fina relationer både privat och i yrkeslivet med djupa utvecklande samtal om livet.
  • Min familj står mig nära och jag är delaktig i mina söners liv och är stolt över de fina killar de är och att de följer sin unika väg.
  • Jag anordnar retreat-resor för högkänsliga personligheter till vackra platser där vi samtalar om livet och utforskar vår inre sanna röst och väg.
  • Jag ser mig även hjälpa högkänsliga företagare att bygga sina företag utifrån sitt hjärta och på det sätt som är rätt för dem.
  • Jag lever som jag lär, jag lär som jag lever. Jag är närvarande i nuet och njuter av livet varje dag.


Jag hoppas kunna inspirera dig på min resa och att du vill följa med, du är varmt välkommen! Hur ser ditt liv ut om 5 år och lever du för dagen? Dela gärna med dig av dina reflektioner.

Hälsningar
Ulrika

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln