ulrikahederberg

Blev inte din semester som tänkt?

Jag vid Hovs Hallar i Torekov, en underbar dag!
Jag vid Hovs Hallar i Torekov, en underbar dag!

Blev inte din semester som tänkt?

Jag minns tiden då jag var stressad inför semestern. För att hinna med allt som skulle göras på arbetet innan jag gick på ledighet. Det innebar att jag var extra trött när semestern började. Jag var  ofta även stressad under semestern då jag hade höga förväntningar och ville hinna med så mycket som möjligt. Men oftast blev det inte som tänkt… 

Jag blev stressad om vädret var dåligt. Jag blev stressad över alla vi skulle besöka. Jag blev stressad över att barnen måste ha roliga minnesvärda aktiviteter. Helt plötsligt var semestern slut, utan någon ”bara vara tid” och egen tid för återhämtning. Den var SLUT! 

Helgen innan jag skulle börja jobba var fylld av ångest och jag kände mig nästan tröttare än innan semestern. Vad gick fel?

Det gick fel på flera plan:

  • Jag planerade inte mitt arbete inför min ledighet.
  • Vi pratade inte ihop oss i familjen om våra förväntningar och behov inför semestern.
  • Jag var på den tiden inte medveten om min högkänslighet och hur viktig återhämtning är för mig.
  • Vi bokade in för mycket umgänge och glömde av att boka in ”bara vara tid”.
  • Vi hade en tro att barnen måste aktiveras hela tiden.

Känner du igen dig?

Blev inte semestern som tänkt? Känner du dig besviken och lurad på semestern? Jag kan verkligen förstå dig och jag känner starkt med dig.

Men vet du vad, gjort är gjort. Du kan inte vrida tiden tillbaka men du kan här och nu göra ett medvetet val att se till att nästa ledighet blir mycket bättre.

Det är bara DU som kan skapa dig den ledighet du vill ha, ingen annan. Har du familj så prata ihop er inför semestern och annan ledighet om era förväntningar och behov och se till att mötas någonstans i mitten. 

Skapa bara vara tid

Varför inte planera in tid med släkt och vänner under vardagen och bara vara med familjen och få mycket ”bara vara tid” under semestern. Jag kan lova dig att det är riktigt skönt och för mig ÄR det semester. Att ta dagen som den kommer och göra det som känns lustfyllt för stunden. Det är olika för oss alla så känn in hur du vill ha det.

Idag lever jag utefter mina behov

Jag har nu haft semester i 3 veckor och veckorna innan gick jag på halvfart sen barnen slutade skolan. Jag har hela 4 veckor kvar av min semester och det känns fantastiskt. Jag är stolt över det liv jag har skapat och jag vill inspirera andra till att göra det, men på ditt sätt. Kan jag så kan du. Är du intresserad av att veta hur så KLICKA HÄR för mer info.

Ha det nu bäst och ta hand om dig. Är du en högkänslig personlighet så komihåg att du behöver tid för att smälta alla intryck och låta hjärnan få vila mellan varven. Ta dig den tiden, boka in den viktiga tiden med dig själv i almanackan. Planera nu inför nästa år så att din semester blir den bästa du någonsin har haft. 

Ha det bäst!
Ulrika

Ps. Du är varmt välkommen att ladda ned gratis info till din mail om att utforska din passion, din mening i livet. Med en övning som du kan göra. Bara att fylla i din mail så kommer det omgående till dig.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln