ulrikahederberg

NÄTVERKANDETS FRAMSIDA OCH BAKSIDA SOM HÖGKÄNSLIG

NÄTVERKANDETS FRAMSIDA OCH BAKSIDA
Torsdag till fredag var jag på en QQ-nätverksträff på Åsgård Slott i Mariefred. Att nätverka är så givande. Att få möta dem jag tidigare enbart har mött online - men nu få träffa dem öga mot öga - är så häftigt och tar vår relation till en ny nivå. 

Som högkänslig kommer baksidan av nätverkandet som ett brev på posten, jag blir extremt trött dagarna efteråt. Det tar på krafterna att vara 110% närvarande och ta in alla nya intryck och allt stimm från lokalen med 33 personer och bakgrundsmusik, phu! Samtidigt som det ger massor så tar det även mentalt.

Högkänslighet och återhämtning.
Högkänslighet och återhämtning.

TILLÅTER DU DIG SJÄLV VILA ELLER PISKAR DIN PRESTERARE PÅ DIG? 
För några år sedan hade jag irriterat mig massor över att jag reagerar så här efter en större tillställning. Min inre starka Presterare och dess tankesabotörer hade blivit rejält arga på mig och över att min kropp agerar som att den vore sjuk. De hade inte lyssnat till min kropps kloka signaler om behov av återhämtning, utan de hade bara kört på och pressat mig genom dagen utan vila och utan hänsyn till min hälsa.

Det är så våra tankesabotörer gör det jobbigt för oss. De skapar en inre kritisk dialog om att du är lat om du vilar, du hinner inte, du måste etc. De har en mängd ursäkter för att du inte ska ta den viktiga återhämtningen du behöver.

Idag låter jag inte min Presterare och dess tanksesabotörer få styra mig. Idag är jag i kontakt med min inre kärna, min inre klokskap, mitt sanna jag. Jag lyssnar dagligen till min ”inre röst” om vad jag behöver, jag följer budskapen som jag får.

Idag är jag även medveten om min högkänslighet och hur jag fungerar rent fysiskt. Jag har accepterat att jag fungerar så här och tar istället hand om mig själv och ser till att planera in min vila.

HUR GÖR DU SOM ANSTÄLLD OM DU INTE HAR FRIHETEN ATT STYRA DIN TID? 
Hur gör man då om man är anställd och inte har samma frihet som mig (som företagare) att styra sin tid? Hur planerar du din återhämtning? Det skulle kunna se ut så här:

  • Vårda din lediga tid. Gör det du mår bra av och som fyller på din energi? Skala av allt som tar din energi. Följ det din kropp behöver.
  • Börja meditera. 30 min vägledd meditation stänger av alla tankar så du får en snabb återhämtning. Hitta någon avsides plats på arbetet under lunchen eller gå ut för att hitta en plats.
  • Landa i dig själv med en skogspromenad i lugnt tempo  där du tar in naturen, dess dofter, växt- och djurliv. 
  • Gå ut och gå på lunchen istället för att prata med andra. Var bara för dig själv och ANDAS. Fokusera enbart på din andning för att gå från hjärnans aktivitet till att landa i din kropp "utan" tankar.
  • Boka in möten för återhämtning med dig själv i almanackan och se till att de är lika viktiga som alla andra möten.
  • Boka in omställningstider mellan olika uppgifter och möten. Du måste avsätta tid för att ställa om så det inte blir stressat ex. 15 min mellan varje aktivitet och minst 30 min mellan möten. 

Det var ett fåtal tips som jag hoppas kan sätta igång dina funderingar runt hur du finner återhämtning i din vardag. Vad som fungerar för mig kanske inte fungerar för dig, så hitta din grej. Du får gärna dela med dig om hur du gör i en kommentar eller på Facebooksidan.

Ta hand om dig!
Ulrika

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln