ulrikahederberg

SKAVER DET INOMBORDS, HAR DU MOTSTÅND?

Högkänslighet och motstånd.
Högkänslighet och motstånd.

SKAVER DET INOMBORDS, HAR DU MOTSTÅND?
Motstånd kan vara extremt jobbigt. Oftast vill vi bli av med den olustiga känslan, skavandet inombords, oron, den låga energin, trycket över bröstet, de djupa suckarna etc. De negativa tankesabotörerna som lätt kommer med motståndet, att jag inte är tillräckligt bra, jag kommer aldrig att lyckas, ingen tycker om mig, jag är så ensam ingen förstår mig etc. Det blir som en negativ nedåtgående spiral som suger energin ur oss om vi tillåter det att få fortsätta.

ATT MOTARBETA MOTSTÅNDET ÖKAR TRYCKET
Försöker vi att trycka undan känslan, att få bort den så blir den bara större och jobbigare. Att bli arg och motarbeta motståndet gör det bara värre, det ökar trycket. Att tillåta det få finnas, att det är okej och att det inte kommer att vara bestående gör att det lättar. Att omfamna känslan av motstånd med kärlek och tacksamhet gör att det lättar på trycket. Se motståndet som en inre kompass om att något inte står rätt till. Något i ditt liv behöver förändras eller justeras. 

DET FINNS EN SKATT I MOTSTÅNDET
Va! Finns det en skatt i motståndet? Ja, vart tror du motståndet kommer ifrån? Motståndet är en signal på att något inte står rätt till. Min tro är att det är din inre kärna, din inre längtans röst som försöker få din uppmärksamhet. Motståndet visar att du behöver skapa en förändring eller en justering för att komma i balans igen. Det kan vara små till stora förändringar.

Som högkänslig och högpresterande så hamnar vi lätt i motstånd av olika anledningar. 

 • Vi kan ha presterat för hårt för länge utan återhämtning. Motståndet talar om att du behöver göra plats för vila och återhämtning.
 • Vi kan ha umgåtts med personer som har tagit mycket av vår energi. Motståndet talar om att du behöver välja ditt umgänge mer noggrant framöver eller minimera tiden med energitjuvar.
 • Vi kan ha varit i en stökig högljud miljö för länge. Motståndet talar om att du behöver tystnad och lugn runtomkring dig. 


Det kan finnas många olika anledningar till varför du känner motstånd.

LIVSAVGÖRANDE MOTSTÅND
Det kan även vara stora livsavgörande frågor som ligger i motståndet. Svar som kanske inte kommer direkt eller som tar tid att våga se för det kan innebära stora förändringar i ditt liv.

Det kan exempelvis handla om att du behöver byta arbete eller partner. Det kan vara tufft att våga se det och faktiskt göra något åt det. Då är det lätt att flytta fram gränsen för vad du klarar av att hantera och motståndet ökar med varje framflyttning tills det en dag tar stopp. Det kan leda till utmattning eller någon annan fysisk sjukdom.

FÖRÄNDRINGAR FÖDS UR MOTSTÅND
Mina största livsförändringar har kommit ur mina största motstånd. Idag känner jag tacksamhet när det kommer motstånd, för jag vet att det är en signal till mig om att jag behöver justera något i mitt liv. Allt från stora till små förändringar.

Jag lyssnar in mig själv varje morgon och skriver om det som behöver få uttryckas, på så sätt får jag mina svar. Något jag varmt vill rekommendera dig att göra….skriv! Det ger klarhet när det får komma från huvudet ned på papper, det ger ofta insikter som du kan agera på för att komma i balans igen.

Ta hand om dig och våga lyssna till din inre längtan och dina behov. Jag skickar med några frågor som du kan ställa till dig själv. 

Ha det bäst!
Ulrika Hederberg

 1. När känner du motstånd? 
 2. Kan du se ett mönster?
  Är det i vissa miljöer, aktiviter, människor etc.
 3. Vad ligger i motståndet, vad känns inte bra?
 4. Hur kan du ta lärdom och förändra det som behöver förändras?
 5. Vad är ditt nästa steg, vad ska du förändra?
 6. Finn en accepterande plats inom dig själv och omfamna motståndet. Det är okej, skänk det kärlek och tacksamhet. Det finns där, det får finnas där men det kommer inte alltid att finnas där.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln