ulrikahederberg

VÅGAR DU FÖLJA DIN PASSION? VET DU VAD DIN PASSION ÄR?

VAD ÄR DIN MENING I LIVET?

Jag möter många som inte vet vad de brinner för eller älskar att göra, de anser sig inte ha en passion. Det kanske just är ordet - passion - som sätter känslan av att det måste vara något storslaget och passionerat.

För mig är passion när du gör något då du glömmer bort tid och rum. Dvs när tiden flyger iväg och du kanske även glömmer av att äta och helt plötsligt kurrar magen av hunger många timmar senare. 

Det kan ske när du gör ett moment i ditt arbete eller när du gör något på din fritid. Det behöver inte bara vara en sak. Men ofta kan det finnas en gemensam nämnare i det du tycker är lustfyllt, det kan vara att planera, organisera, skapa etc.

ÄR DU MEDVETEN OM DIN POTENTIAL OCH VÅGAR DU STÅ I DEN?
Jag satt för ett tag sedan på en middag där en av mina vänner sa att hon inte visste vad hon älskar att göra. Men alla vi andra såg vad hon var duktig på och vad hon pratade om så passionerat. När vi sa det till henne så blev hon lite generad (glad att vi såg hennes potential) och förvånad, men såg så klart att det stämde. Det är lätt att bli blind och inte se sin egen potential för den ligger naturligt hos oss.

Men det som hände efter den insikten var så intressant och tyvärr mycket vanlig. Genast satte hon upp hinder om att hon inte kunde arbeta inom det området. Hon ansåg att det fanns för få yrken inom det området, att hon måste ha en annan utbildning, att hon nu är för gammal etc. 

Hon stängde dörren direkt innan hon ens vågade gå innanför den för att utforska vad det fanns för möjligheter för henne att arbeta med det hon tycker är roligt och intressant.

Jag tycker det är ledsamt att se hur hon och många andra begränsar sig själva av olika anledningar. Det kan vara låg självkänsla, Jante (inte kan väl jag), rädd för att misslyckas, rädd för att lyckas mm. Det kan finnas en mängd orsaker och föreställningar som håller oss kvar i den trygga vardag vi är vana att befinna oss i, men som kanske inte alls egentligen är en vardag vi trivs och mår riktigt bra i.

VÅGA UTFORSKA DINA MÖJLIGHETER
Min tro är att du som är högpresterande och högkänslig har alla möjligheter att arbeta med det du brinner för. Med din starka inre presterare så har du ett driv och en målmedvetenhet som kan få dig att gå förbi de hinder som dyker upp.

Jag tänker även att det är extra viktigt att som högkänslig arbeta med det du mår bra av och brinner för, då det minskar risken för utmattning. Har du kul och trivs på ditt arbete så får du energi istället för tvärtom. Dock behöver du fortfarande återhämtning, men själva arbetet behöver inte bidra med negativ energi.

STÄLL DIG FÖLJANDE FRÅGOR:

  1. Vad ger dig energi?
  2. När står tiden stilla för dig, vad gör du just då?
  3. Vad skulle du verkligen vilja göra mer av?
  4. Vad hindrar dig från att göra det?
  5. Hur kan du komma förbi hindren?

Se dig själv göra det du älskar att göra, arbeta med att få mer av det i ditt liv.


Våga utforska och hitta mer tid för din passion, för då kommer du att må riktigt bra!

Ha det bäst!
Ulrika

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln