ulrikahederberg

SLÄPP OFFER-TÄNKANDET

Släpp allt offertänkande

Skyller du ibland på andra, för de svårigheter du har i ditt liv? Känner du dig missförstådd, bitter, arg, tagen för given eller inte tillräckligt uppskattad? Om du svarar ja på någon av frågorna så betyder det att du tillåter dig själv att vara ett offer för omständigheterna. Det kan vara svårt att höra.

Sanningen är att du aldrig är ett offer, såvida du inte tillåter dig själv att känna dig som ett offer. Kan det vara så? Kan det vara så att det är du själv som väljer hur du vill förhålla dig till omständigheterna i ditt liv? Jag är helt övertygad om det.

Testa dig själv under de kommande veckorna. Förändringar kräver tid och ansträngning MEN det kan likaså ske på ett ögonblick. I samma stund som du gör ett val med absolut insikt och klarhet så förändras ditt liv för alltid. Så vad sägs om att släppa allt offertänkande och medvetet välja ditt liv.

ÖVNING - Släpp offertänkandet.
Minns tillbaka på situationer där du har känt dig illa eller orättvist behandlad och ställ dig följande frågor:

  1. Om det finns något jag har lärt mig av den här situationen vad kan det då vara?
  2. Varför tillåter jag mig själv att den här personen eller situationen gör mig till ett offer?
  3. Hur kan jag ändra mitt sätt att se på den här händelsen utan att göra mig själv till ett offer?
  4. Jag har flera valmöjligheter: Behöver jag säga ifrån till den här personen? Behöver jag förändra mitt sätt att se på situationen? Annat?
Är det kanske dags att acceptera att det som har hänt, har hänt och inget idag kan förändra det. Det handlar om acceptans, att acceptera att det är som det är och gå vidare i livet. Välj livet här och nu, istället för att sitta fast i det som varit. All kärlek till dig.

Mvh Ulrika

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln