ulrikahederberg

Varför en blogg för högkänsliga och högpresterande kvinnor, Prestationsprinsessor?

Orkidébarn
Orkidébarn

Varför en blogg för högkänsliga & högpresterande Prestationsprinsessor

När jag tog modet till mig och sa upp mig från min trygga chefstjänst och hoppade rakt ut i det okända för att starta eget, så höll mina nära kära andan. Många tyckte jag var helt galen, inte kan man lämna en sådan bra och välbetald tjänst som många drömmer om att få, för att följa sin inre längtan? Så gör man bara inte.

Även jag var rädd, men jag visste djupt inom mig att det var den enda och rätta vägen för mig. Min kropp gav klara signaler om att det inte stod rätt till bl.a. med tryck över bröstet med de djupa suckarna som följd, för att lätta på ångesten. Jag hade under lång tid flyttat fram min gräns med vad jag klarade av, ska bara, sen när det är klart så blir det bättre….etc. 


ÄR DET VÄRT ATT LEVA FÖR ATT PRESTERA?
Jag hade i minnet dödsfallen i familjen två år tidigare, där mitt frö såddes. Det måste finnas mer här i livet än att stressa i ekorrehjulet tills jag dör. Jag ville ha mer tid med barnen, jag ville orka att göra saker på helgerna och inte bara sova för att orka med att arbeta. Jag ville LEVA och inte bara prestera.

En morgon nådde jag min kritiska gräns. Jag vaknade och kände att något var allvarligt fel med kroppen. Under dagen svullnade alla mina leder upp och nästkommande två dagar tog jag mig inte ur sängen. Läkarna hittade inget, men jag visste. Meddelandet från min kloka kropp var så tydligt, nu fick det vara STOPP!

Veckan efter sa jag upp mig. Det var som en stor tyngd släpptes från mina axlar, trycket från bröstet försvann och jag kände en sådan befrielse. Jag visste inte hur det skulle bli men jag hade tilliten till att det här kommer att gå bra.

MIN FÖRÄNDRING VÄCKTE KÄNSLOR
Att förändra sin livsstil och att lära känna sig själv på djupet och börja följa sin inre längtan, skapade så klart förändringar och påverkade min omgivning. Att jag inte längre fanns till för allt och alla så fort de behövde mig som jag tidigare hade gjort, skapade förvirring och irritation. Den duktiga flickan, min inre Prestationsprinsessa som tidigare alltid fanns till och lyssnade, fixade och stöttade, hon hade börjat sätta gränser. Det ruckade den tidigare ordningen. 

Jag kan säga att människor har försvunnit på vägen, men andra har tillkommit. Nya personer som jag klickar med, där vi respekterar och stöttar varandra för precis dem vi är. Vi ger varandra energi.

IDAG FÖLJER JAG MIN  LÄNGTAN
Idag följer jag min inre längtan i allt jag gör. Jag har lärt känna mina olika roller (delpersonligheter) och speciellt min inre Prestationsprinsessa. Jag har även förstått hur min högkänslighet har påverkat min energi och hur jag behöver ta hand om den.

Idag lever jag ett liv där JAG styr min tid. Jag har de senaste 6 åren varit ledig med barnen alla deras skollov. Jag kan idag hantera stress genom att sätta gränser utan att få dåligt samvete. Jag har gått från otillräcklighet till självklarhet.


JAG ÄLSKAR DIN POTENTIAL
Många vill men vågar inte hoppa och det behöver inte vara din väg, det finns andra vägar. Jag vill verkligen inspirerar dig till att det går att göra en livsstilsförändring. Allt börjar med dig själv. 

Jag älskar potentialen som finns hos högkäsnliga Prestationsprinsessor. Med ditt driv, din klokskap och ditt stora hjärta kan du skapa mirakel om du får göra det du älskar och brinner för.

Det är inte utan anledning att vi högkänsliga ibland kallas för orkidébarn, med rätt näring och omvårdnad slår vi ut till den vackraste av blommor. Jag vill vara ditt stöd på vägen, därav min blogg och mina kurser för att stötta dig. Du har allt inom dig, jag kan vägleda dig i att våga se din inre längtan och förverkliga den om du vill…

VAD VILL DU HA STÖD I?
Vad kämpar du med som högpresterande och högkänslig Prestationsprinsessa? Dela med dig i en kommentar här under, i FB-gruppen eller skicka mig ett mail info@ulrikahederberg.se så kan jag ta upp din fråga i ett framtida blogginlägg. 

Ha det bäst,
Ulrika

Klicka HÄR för att komma till kursen Prestationsprinsessan.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln