ulrikahederberg

HÖGKÄNSLIGHETENS TOPPAR & DALAR

Högkänslig återhämtning.
Högkänslig återhämtning.

HÖGKÄNSLIGHETENS TOPPAR & DALAR

Som högkänslig får jag låga dagar. De kan komma helt oväntat och nu för tiden sträcker de sig oftast bara över några dagar tack vare att jag accepterar att jag hamnar där, istället för att skjuta det ifrån mig och stånga huvudet i väggen. 

ORSAKEN
Orsaken till att jag hamnar där är att jag har haft en period med mycket intryck som bearbetas på djupet. Det är så många av oss högkänsliga fungerar. 

Tidigare tryckte jag undan den låga energin / känslan och ville att den skulle försvinna. Men det gör det bara värre. Det är ju 10 ggr roligare att vara på topp där energin flödar för fullt och idéerna sprutar, istället för att vilja dra täcket över huvudet och vara så himla skör. Men för att kunna vara på topp så måste min kropp få återhämtning och det är vad som ges de här dagarna. 

ÅTERHÄMTNING
Jag gör minmalt. Jag känner in vad jag behöver och ger mig det i form av vila, skogspromenader, skriver, tittar på film för att stänga av tankarna, gör det nödvändigaste i mitt arbete etc. Jag gör helt enkelt det jag vill och behöver för stunden. Jag tar hand om mig själv med insikten om att jag vet att det är övergående och att batteriet fylls på och att det är inget FEL på mig. Det är så här mitt system fungerar.

Känner du igen dig? Hur hanterar du dina låga dagar? Dela gärna med dig i en kommentar.

Jag kan varmt rekommendera boken ”Drunkna inte i dina känslor” som beskriver hur det kan vara att vara högkänslig.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln