ulrikahederberg

RELATIONER VÄCKER KÄNSLOR

Konsten att räcka till i relationer
Konsten att räcka till i relationer

Relationer

Livet handlar om relationer. Det är genom relationer vi vet att vi existerar. Vi har relationer till vår familj, vänner, arbetskamrater, djur, natur, mat, pengar, saker mm. Vi har relationer till allt.

EN SPEGLING AV DIN VÄRLDSBILD

När du börjar tittar närmre på dina relationer kan du upptäcka att ditt sätt att se på världen omkring dig är en spegling av den världsbild du har fått med dig från din uppväxt.

Exempelvis, om din mamma var kritisk mot män så kan även du ha en kritisk bild om män.

Självklart gjordes inte det medvetet. Dina föräldrar har sitt bagage med sin världsbild från deras uppväxt som har format dem. Som barn tar vi omedvetet mönstren vidare.

VAD VÄCKS INOM DIG?
Irriterar vi oss på en person så säger det oftast mer om oss själva. Vad är det den personen sätter igång hos dig? Fundera på det nästa gång du blir irriterad på en person. Vad är det personen väcker i dig och varför?

När du finner svaret så kommer du att notera att du kan göra ett val att den här personen inte har med din reaktion att göra, utan har bara väckt något inom dig som redan fanns där. Det kan få irritationen att minska och du kan få ökad acceptans till personen som triggade igång dig och för dig själv.

ALDRIG FÖRSENT ATT FÖRÄNDRA
Det bästa är att du idag är vuxen och kan ändra på alla mönster och föreställningar som du har och inte gillar, visst är det fantastiskt! Det är värt att investera i sig själv och sin egen utveckling. 

UTFORSKA DINA RELATIONER
Hur ser dina relationer ut? Vem ger dig energi och vem tar din energi? Varför är det så? Vem vill du spendera mer tid med och vem vill du kanske minska din tid med? 

Nästa vecka ska du få en övning som du kan arbeta med.

Ha det bäst!
Ulrika Hederberg
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln