ulrikahederberg

HAR DU EN PROVOKATÖR, KONTROLLANT OCH KREATÖR?

VILKET HÄFTIGT GÄNG HÄNGER DU MED?
Jag har en kreatör, provokatör, presterare, livsnjutare, domare, duktig flicka, mamma, kontrollanten m.fl. Jag har många roller som jag kan gå in och ut i. Så länge jag är medveten om mina olika roller - eller delpersonligheter som psykosyntesen kallar det för - så kan jag använda mig av dem på bästa sätt. Men om jag är omedveten om dem så blir det inte bra.

SKAPAR DU HARMONI?
Du kan se alla dina roller som en orkester där din sanna unika rena kärna - ditt själv - är dirigenten och alla rollerna är orkestern. De behöver alla samspela för att det ska skapas ljuvlig musik. Om de inte gör det så låter det falskt. Om dirigenten har lärt känna alla i orkestern och vet deras styrkor och svagheter och hur de bäst kan komma till sin rätt för att skapa ljuvlig musik, då uppstår harmoni.

HUR ÄR DET FÖR DIG?
Så har du koll på dina roller (delpersonligheter)? Har du någon som gärna vill ta mer plats så att andra inte får komma fram och visa sig? Viktigt att vi tillåter alla delar av oss själva att få ta plats, allt från att vara kreativ och lekfull till att arbeta fokuserat. 

Så, hur ser din orkester ut? Dela gärna med dig i en kommentar.

PS. Skulle du vilja lära dig mer om vilka roller du spelar och hur du kan lära dig att hantera dem? KLICKA HÄR.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln