ulrikahederberg

VAD LIGGER I DITT MOTSTÅND?


Som jag berättade i tidigare inlägg (tidigare inlägg klicka här) så har jag en stark Prestationsprinsessa inom mig vilket jag inte är ensam om, vi är många som har det. Förra inlägget avslutades med att jag skulle berätta om hur hon ibland drar iväg med mig.

MOTSTÅND
Min Prestationsprinsessa kan vara mycket stark inom mitt företagande då den vill se snabba resultat och skapar många ”att göra listor”. Ibland märker jag inte hur den drar iväg och skapar en massa material, program, kurser mm. som mitt inre sanna jag inte är helt med på. Hur vet jag då det? Förstår om det här låter mycket abstrakt;) 

Jo, jag hamnar i motstånd. Jag kan inte sätta fingret på vad det är, men helt plötsligt så känner jag att det finns ett motstånd och att jag kämpar med det jag håller på med. Jag blir trött och tappar energi och det går extremt trögt, inget flyter på. Det är signalen på att jag inte har lyssnat in och följer min inre sanna röst.

Kan du se hur dina signaler ser ut när du drar iväg på ”felaktiga” spår?

ATT STANNA UPP OCH KÄNNA IN
När jag stannar upp och känner in och skriver om motståndet så kommer till slut svaret vart felet ligger. Jag ser att min Prestationsprinsessa har dragit iväg med och att jag kan ta tillbaka henne. Gör om gör rätt och gör det utifrån mitt inre sanna jag, min inre längtan och vilja tilsammans med min prestationsprinsessa.

Det här är inget jag har lärt mig över en natt. Det har tagit mig många år att lära känna mina olika delpersonligheter (roller) och alla dess tankesabotörer. Men när jag väl har identifierat dom så går det snabbare och snabbare att se när de dyker upp och att jag då behöver ta ett steg tillbaka för att reflektera.

HUR ÄR JAG I KONTAKT MED MITT INRE?
Jag skriver varje morgon för att vara i kontakt med mitt inre sanna jag. Jag mediterar även varje dag efter lunch ca.30-40 min. När jag slarvar med dessa två aktiviteter så är det lätt att dras med i stressen och att börja prestera utifrån en ”felaktig” plats vilket oftast inte blir bra resultat.

Hur kan du hitta ditt sätt att landa i lugn och ro för reflektion och lyssnande till din inre sanna röst?

HA KUL!
Ett lustfyllt och roligt sätt att arbeta med sina tankesabotörer är att se dem som ett gäng viljestarka kompisar som hänger med dig i din hjärna. Inom psykosyntesen så ser man på delpersonligheter som en orkester där ”jaget” är dirigenten och alla ”delpersonligheterna” (rollerna) är orkestern. Något jag tänkte berätta mer om i nästa inlägg.

Jag gillar humor, det är ett bra verktyg, att inte ta livet på för stort allvar. Lek med dina tankesabotörer och delpersonligheter, ha kul!

Så dagens fråga, vilket gäng hänger med dig? Dela gärna med dig i en kommentar.

Hälsningar
Ulrika

Vill du lära känna och börja jobba med din Prestationsprinsessa, klicka HÄR.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln