ulrikahederberg

VECKANS TANKESABOTÖR

IMPULS-SABOTÖREN

Riiiing (telefon)

- Hej Lena det är Anders.

- Hej Anders, vad har du på hjärtat?

- Jo, jag sitter med i föreningens styrelse som du vet och vi ska nu anlita en ny ordförande. Vår första kandidat som vi vill tillfråga är så klart du Lena. Vad säger du om det?

- Nej, inte kan väl jag. Jag kan inget om ordförandeskap?

- Jo, det kan du absolut. Vi tycker du är klockren som ordförande då du är duktig på att organisera och styra upp saker och inte minst är du en stjärna på att ta folk.

- Åh men tack, vad snällt Anders (Lena blir lite generad och smickrad av de värmande orden och känner spontant att det skulle vara en rolig utmaning.) Ja, men vad tusan jag säger ja!

- Åh vad kul, det kommer att bli toppen Lena, tack!

LITE SENARE
När Lenas man kommer hem så berättar hon om det nya uppdraget och hennes man tittar frågandes på henne och frågar hur i hela friden hon ska ha tid med det i ett redan pressat schema? Kommande vecka ska sonen börja sin nya fritidsaktivitet så nu kommer alla kvällar att vara uppbokade.

Lena ser att hon var för snabb och impulsiv i sitt svar. Hon inser nu att hon faktiskt inte har tiden och att det dessutom egentligen inte är något som hon brinner för och vill lägga sin tid på. Nu blir det jobbigt att ringa och ta tillbaka sitt ja.

REFLEKTION

Lenas inre Prestationsprinsessa hopppade av glädje av det beröm och bekräftelse hon fick, vilket kickade igång hennes impuls-sabotör som tackade ja direkt utan att ta tid för reflektion och känna in om det verkligen var rätt för henne.


FRÅGA
I vilka situationer kan du se att din impuls-sabotör går igång och ställer till det för dig? Hur kan du hantera det på ett annat sätt? Dela gärna med dig i en kommentar.

Ha det bäst!
Ulrika

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln