ulrikahederberg

VEM STYR DITT LIV? 
STYR DU DITT LIV UTIFRÅN DITT SANNA JAG ELLER HAR DU EN STARK PRESTERARE  SOM STYR DITT LIV?
Under många år var jag ”kidnappad” av min Presterare (som jag kallar Prestationsprinsessan) och jag var helt omedveten om det och körde bara på utan att reflektera över mina val. Hon samarbetade med ett krävande gäng tankesabotörer:

Maximerar-sabotören:
Maximerade min tid så att det aldrig var tomt i almanackan. Varje sekund fylldes upp på arbetet, på kvällarna och på helgerna. Det fanns inte rum till att bara vara och reflektera, för att känna in och vila.

Splittrar-sabotören:
Som gjorde allt på en och samma gång, multi-tasking, så hjärnan gick på högvarv. Den splittrade mig totalt med allt som dök upp för stunden. Jag hade mängder med bollar i luften på en och samma gång. Den höll mig ifrån att vara fokusera på en sak i taget för att avsluta saker snabbare, vilket skulle ha givit mig ett större inre lugn.

Perfektionist-sabotören:
Jag var aldrig nöjd, allt kunde göras bättre och jag arbetade med allt in i det sista. Jag filade och filade på små detaljer som förmodligen ingen i alla fall såg. Det tog mer tid än vad det var värt resultatmässigt. Jag hade kunnat sparat in en massa tid genom att vara nöjd med ett redan bra resultat.

Borde-göra-sabotören:
Om jag la mig i soffan trött på kvällen så kom det dåliga samvetet med allt jag borde göra hemma. Jag låg inte kvar och fick den viktiga återhämtning jag behövde, vilket hade givit mig mer energi att genomföra det som jag behövde göra.

Vara till lags-sabotören:
Även kallad snällhets-sabotören och som säkerligen många högkänsliga känner igen sig i. Den som inte säger nej till chefen, vänner, släkt, föreningen mm. Jag var den som alla kom till med sina problem och självklart fanns jag till för att lyssna och stötta. Jag var den som alltid ställde upp och fixade allt trots att jag varken orkade eller ville alla gånger. Jag var rädd för att såra om jag tackade nej, sätta den andre personen i en svår sits och rädslan för att inte vara uppskattad på arbetet eller hos vänner.

DE SKAPADE ETT PRESSAT LIV FÖR MIG
Min Prestationsprinsessa gav mig ett mycket pressat liv. Hon agerade utifrån snabba resultat och praktiska göromål vilket lätt skapade känslan av otillräcklighet och stress. Jag gick som på autopilot. Jag presterade mitt liv istället för att leva det på många sätt.

MITT SANNA JAG
Idag utgår jag från mitt inre sanna jag vilket ger mig kraft för då är jag i kontakt med mitt syfte i livet. Det kan jag bara göra när jag varvar ner och stannar upp för att verkligen lyssna inåt. Det går verkligen inte om du är stressad. Det handlar om att avsätta tid för reflektion då du inte är stressad och inte kan bli störd. Främst gör jag det genom att skriva varje morgon, där kan jag ha dialogen med mina tankesabotörer.

Min Prestationsprinsessa blir jag aldrig av med och jag vill inte heller det då den är bra att ha, men bara om mitt inre sanna jag håller den i handen och att de gör resan tillsammans. Drar Prestationsprinsessan iväg själv så blir det fel, vilket hon ibland gör. Det ska jag berätta om i nästa inlägg.

SÅ ÅTER TILL MIN FRÅGA, VEM STYR DITT LIV? 
Dela gärna med dig i kommentarsfältet.

Hälsningar
Ulrika

Vill du veta mer om tankesabotörer och hur du kan jobba med dem, då kan du ladda ner information här helt gratis. Bara att fylla i dina uppgifter så kommer mejlet direkt.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Tankesabotörer

GRATIS TILL DIN MAIL!

Vill du lära dig mer om Tankesabotörer? Fyll i uppgifterna så kommer det direkt till din mail.