ulrikahederberg

VAD ÄR BEGRÄNSANDE FÖRESTÄLLNINGAR?

min inre värld skapar min yttre

Vad är föreställningar?
Föreställningar är sådant vi har fått med oss från vår uppväxt, sådant vi hörde eller såg i vår omgivning. Det kan vara både uttalande och outtalade beteenden och mönster som vi barn omedvetet lärde oss att så gör vi och agerar. Det blir vår trosuppfattning om livet.

Exempel:

 • Livet är en kamp.
 • Du måste förtjäna ditt värde.
 • Arbeta gör man för att man måste, inte för att det är kul.
 • Din vilja växer i skogen.
 • Du är för gammal för att börja…
 • Du måste vara stark.
 • Familjen håller alltid ihop.
 • Rika människor är giriga.
 • Det går inte att leva sitt drömliv.
 • Flickor kan inte bli...

Etc.

Hur påverkar det dig negativt?
Omedvetet så styr det här oss i vår tro på oss själva och om andra. Tror du att livet är en kamp så blir livet en kamp. Om du frigör dig från den föreställningen så får du det motsatta:

 • Livet kommer med lätthet.
 • Jag är värdefull oavsett vad jag gör.
 • Jag kan ha ett arbete som ger mig glädje och meningsfullhet.
 • Jag har rätt till min vilja, att tycka och tänka vad jag vill.
 • Jag kan alltid oavsett ålder börja…
 • Jag kan och får vara svag.
 • Familjen kan behöva gå åt olika håll.
 • Rika människor är generösa.
 • Jag kan leva mitt drömliv.
 • Flickor kan bli...

Etc.

Vilka föreställningar har du med dig från din uppväxt som kanske begränsar dig i hur du ser på ditt liv och dina möjligheter? Skriv din gamla föreställning och formulera om den till en ny positiv och sätt upp den på en plats där du kan se och läsa den varje dag för att omprogrammera din hjärna.

Lycka till!
Ulrika

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln