ulrikahederberg

HUR DU HITTAR DIN PASSION, det DU ÄLSKAR ATT GÖRA? 

Jag hör ofta: Jag vet inte vad min passion är. Hur hittar jag den och hur vet jag att jag har hittat rätt?

Många har föreställningen om att sin passion måste vara storslagen, så behöver det inte vara. Du behöver inte rädda världen eller göra stora avtryck i andras liv. Det handlar om att göra det som du mår bra av, det som är storslaget för dig. Det kan handla om att få mer tid att läsa böcker, att skriva, att påta i trädgården, att gå fler kurser, att få ta dagen som den kommer etc. Släng tankesabotören som jämför dig med andra och släng föreställningar om hur du tror att det borde vara. Känn in vad du längtar efter och vad du mår bra av.

NÄR VET DU ATT DU ÄR PÅ RÄTT VÄG? 
Känslorna indikerar om din inre längtan och vilja stämmer överens med dina yttre handlingar. Så fort du känner glädje, stolthet, tacksamhet etc. över dig själv och det du gör så är du i linje med vad ditt sanna du älskar och vill göra. Det är när allt går lätt och tiden nästan står stilla som det är rätt. 

Du kan exempelvis bli uppslukad av det du gör och glömmer bort att äta och ta rast. Det är när du känner iver över en idé och du vill sätta igång och arbeta med den direkt. Det kan vara när du gör ett visst moment inom ditt yrke som tiden stannar och du gör det med lätthet. Hamnar du där tiden står stilla så gör du något du gillar och mår bra av, det är en av dina passioner.

NOTERA 
Så notera i vilka moment och stunder som du mår riktigt bra och som du vill ha mer av. Vad gör du just då, vilka är du med, vad pratar ni om etc. Skriv ned allt som känns bra och fyll på listan med tiden så kommer du säkerligen att se ett mönster.

Motsatsen, det som inte är rätt för dig är när du tappa energi och lust inför det du gör. Då är det inte i linje med vad din inre längtan vill och mår bra av. 

ÖVNING: 
Vad älskar du att göra och varför?
Skriv klart meningarna här nedan. Känn efter varför det känns så bra att göra just ”det”. Skriv det första som kommer till dig utan att censurera dig själv med tankesabotörer som skickar tankar om att det kan du inte göra eller skriva.

EXEMPEL:
Jag älskar att måla för det får mig att vara i nuet och att släppa alla andra tankar. Jag känner mig uppfylld av glädje och lugn.

Jag älskar att…
Jag mår bra när jag…
Jag får energi av…
Tiden står stilla när…
Jag ser fram emot…
Jag har alltid älskat …
Jag drömmer om…
Jag känner mig upprymd när…
Om jag får en oplanerad ledig stund över så vill jag…
På min egen tid vill jag…
På jobbet är det bästa jag vet…
Mitt drömjobb skulle vara…
När jag var liten älskade jag…
Jag tyckte bäst om följande ämnen i skolan som liten…
Är jag trött så får jag energi av…
Något jag aldrig vill vara utan att göra…
Jag blir glad av…
Jag skulle vilja…
Fick jag välja en sak att göra så skulle det vara…
Jag skulle vilja spendera min tid med…
På min semester vill jag främst…

VILL DU UTFOSKA DIN DRÖMVARDAG? 
Vill du utforska vilken drömvardag som du skulle vilja ha och vad som håller dig ifrån att få det? I februari börjar flera kurser, välj den kursform som passar dig HÄR, varmt välkommen!

Ulrika Hederberg

VILL DU HA 10 NYCKLAR TILL VÄLMÅENDE & FRAMGÅNG?
LADDA NED DEN GRATIS HÄR!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln