ulrikahederberg

SKAPA EN JUL UTAN...

Julen är för många en härlig tid men kärleksfullt umgänge. Men för en del så kan julen vara laddad med ångest. Speciellt om du är en person som ha lätt för att vara andra till lags och glömma bort dina egna behov. Stanna upp och fråga dig själv hur DU skulle vilja fira din jul. Vad är viktigt för just dig? 

Har du familj så sätt er ned och prata om vilka förväntningar ni har och hur ni som familj faktiskt skulle vilja fira er jul. Du kanske blir förvånad, din familj kanske vill ha en annorlunda jul långt bort från er tidigare tradition? Ibland vågar vi inte uttrycka vår inre längtan med rädsla för att såra någon. Men om du vågar ta det första steget att öppna upp för ett samtal om julens förväntningar så kommer du att se att de andra vågar uttrycka sin längtan.

Ofta så springer jularna på i traditionens tecken men många familjekonstellationer förändras så det är inte lika lätt att hålla traditionen som den en gång var och det kan skapa spänningar som ingen egentligen mår bra av. Julen ska vara en tid för återhämtning och umgänge med dom du älskar. Julen ska inte bestå av krav, förväntningar och tvång mot din vilja. Så stanna upp och känn efter djupt inom dig själv hur DU faktiskt vill fira din JUL och hitta modet att göra det.

Är du en person som älskar julen eller är du en som känner stress och ångest över julen? Oavsett så ställ dig frågorna: 

  1. Vad har du för förväntningar på julen och stämmer de överens med din familj?
  2. Hur vill du egentligen fira din jul? 
  3. Vad hindrar dig från att göra det? 
  4. Hur kan du sänka förväntningar och krav som du har på dig själv så att det blir en stressfri jul?
  5. Hur kan du se till att njuta av den här julen på bästa sätt?
Ha en fin första advent,
Ulrika

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln