ulrikahederberg

DU STYR DITT LIV

DU STYR DITT LIV
Det är ett starkt ställningstagande att medvetet välja sitt liv och att leva i sin egen sanning och göra allt utifrån sina egna medvetna val och inte utifrån vad andra förväntar sig av dig. För att helt och fullt vara sann mot dig själv så är det värdefullt att acceptera allt som har hänt i det förflutna. Det hjälper dig att sluta leva i det förflutna så att du kan vara fullständigt närvarande i nuet. 

Äg ditt förflutna utan att döma, kritisera, jämföra eller skuld-belägga. Alla upplevelser i ditt förflutna har varit en viktig del av ditt liv och har format dig till den underbara unika person du idag är. Du kan inte ändra på det som har varit men du kan acceptera att det har hänt och ta med dig de erfarenheterna. 

Jag tror inte att allt går att förlåta men jag tror på att man kan acceptera det som har hänt och låta det få ”gå” d.v.s släppa taget om det. Livet och DU är för stort för att fastna i något, du har bara ett liv och det är här och nu!

ÖVNING - Vänd motgång till lärdom.
Gör en lista på händelser som du inte är tacksam för. Tänk sen igenom var och en av de händelserna och försök hitta något som du faktiskt kan vara tacksam för, en lärdom du har fått. Ja, det är en utmaning och jag ska ge er ett exempel:

Jag är inte tacksam över att min mamma dog så ung.
Men när jag ser på det idag så väljer jag att stryka över texten ovan och skriva:
Jag är tacksam för den gåva av insikt jag fick när min mamma dog ung. Den som fick mig ur ett stressande ekorrehjul tidigt i livet och som har fått mig att göra medvetna val i livet.

Jag är inte tacksam över MEN…

  1. Jag är inte tacksam över…
    Men jag är tacksam över att det har lärt mig att…
  2. Jag är inte tacksam över…
    Men jag är tacksam över att det har lärt mig att…
  3. Jag är inte tacksam över…
    Men jag är tacksam över att det har lärt mig att…

Ha det bäst!
Ulrika

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln