ulrikahederberg

VÄX AV KRITIKATT TA EMOT KRITIK
Idag fick jag kritik på ett frågeformulär som jag hade skickat ut där mina följare kan få påverka vad de vill läsa om i mitt inspirationsbrev och i mina FB-inlägg så att dom blir VÄRDEFULLA för mina följare (viktig att veta att hen inte är en av mina följare utan har sett mitt inlägg i sitt flöde). Så här skrev hen:

”Med så mixade frågor....., med så dålig svenska....., Med sådan självcentrering....... slutade jag svara på frågorna.”

Spontant kom känslan att vilja försvara mig för att jag kände mig orättvist behandlad, då jag blir dömd av en person som jag aldrig har varit i kontakt med. Men det hjälper sällan att svara en person som hellre letar fel istället för att fokusera på innehållet och  syftet, det kan ibland bara trigga igång mer. Jag väljer ett bättre och mer konstruktivt sätt att hantera det på där jag kan ta lärdom av kritiken. Jag delar med mig här hur jag gör så även du (om du vill) kan göra det om du blir kritiserad. 

Jag ställer mig frågan: Är det hen skriver sant?

Var det mixade frågor?
Svar ja och de hade alla att göra med inspirationsbrevet så jag vet inte riktigt vad hen såg för negativt i det? 

Var det dålig svenska?
Texten hade kunnat varit lite mer välformulerad och korrekt så det tar jag till mig, nu har jag ändrat lite i den.

Var jag självcentrerad?
Min tro är att hen hade svårt för att jag skrev "Jag" på många frågor (?) MEN det är jag som driver mitt inspirationsbrev och företag så det är svårt att göra det på annat sätt. Hela undersökningen går ut på att GE mina följare den bästa informationen vilket inte är så värst självcentrerande utan tvärtom, jag vill att DOM ska få det dom vill ha. Det här ligger självklart hos hen, något i mina formuleringar triggade igång hen. Ni som känner mig vet att jag är en mycket generös person med stort hjärta.

Hen slutade att svara på frågorna.
Bra! Då hen varken är min idealkund eller följare ;)

Tack vare att jag ser på kritiken "utifrån" istället för att ta det personligt så kan jag ta till mig det som är sant och släppa det som faktiskt inte är sant. Jag skulle kunna ställa frågor tillbaka till hen men jag väljer att inte lägga den tiden och energin då hen inte är en av mina följare. 

Så valde jag att bemöta kritiken den här gången. Hur hade du gjort?

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln