ulrikahederberg

HUR ÄR DET MED DITT ENERGIKONTO?

Du kan se din energi som pengar på ett energikonto. Varje dag vaknar du full av energi och har 1000 kr på ditt energikonto.

UTTAG 1
Du studsar upp ur sängen och går glad till arbetet, du träffar din kollega som är mycket låg och som börjar ösa ur sig allt om sin dåliga relation med sin man. Du tar ut 300 kr från ditt energikonto och ger till din kollega. Nu har du 700 kr kvar. 

UTTAG 2
På lunchen ringer ditt syskon och beklagar sig över hur mycket hen har att göra och att barnen alltid är sjuka och att hen behöver din hjälp. Du tar ut 500 kr från ditt energikonto och ger till ditt syskon. Nu har du 200 kr kvar på ditt energikonto. 

UTTAG 3
På vägen hem ringer en vän som har problem i sin relation och som öser ur sig allt elände för dig.  Du tar ut 150 kr på ditt energikonto, för mer kan du inte ge på den korta resan hem. Nu har du bara 50 kr kvar.

UTTAG 4
Du kommer hem med 50 kr kvar på ditt energikonto och den summan ska räcka till de viktigaste personerna i ditt liv…dig själv….din familj…dina barn. Är du/de bara värda 50 kronor? Vad händer om du kommer hem med 0 kr på ditt energikonto? Jo, det är då du blir irriterad och arg mot dom som behöver dig mest och som är viktigast för dig, dina närmsta. Är det vad du vill?

Summa summaro:
Välj till vem och vart du lägger din energi. Det är bara DU som kan tillåta vem som får göra uttag från ditt energikonto.

Jag tar gärna emot din reflektion på min text. Kanske du har en annan bra metafor, dela då gärna med dig.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln