ulrikahederberg

Att känna tacksamhet när något är svårt och tungt.

Idag känner jag extra stor tacksamhet över livet, min familj, min älskade hund, naturen etc.

När jag arbetade som BRIS-jourare så förundrades många över hur jag klarade av det, hur jag orkade med alla tunga berättelser från livet av unga människor. Mitt svar var att det gav mig enorm TACKSAMHET över mitt liv och det jag har. Att jag faktiskt har lyckats i mitt liv vilket för mig innebär att jag har en trygg och välmående familj och jag lever precis så som jag vill. Och att kunna hjälpa svårt utsatta barn och ungdomar gav en enorm tacksamhet på djupet. Jag fick distans till livets "små" problem.

Visst gick jag först hem efter ett pass och sov i 2 timmar helt slut då jag gav mitt allt för att finnas till på bästa sätt. Att stötta någon som har blivit sexuellt utnyttjad av sin pappa, en som har blivit våldtagen av pojkvännen, någon som var mobbad, någon som var ensam, någon som hatade sin kropp, någon som hade ont i magen för att nu började sommarlovet etc. tog energi att vara i. Men tänk alla som jag hjälpte, alla mail som vi fick till BRIS om att vi hade räddat deras liv….det är STORT. Ibland räcker några stöttande ord, lite vägledning och kärlek…att få bli sedd.

Jag är så tacksam över att ha nycklarna till att kunna hantera motgångar och då även andras motgångar. Nyckeln är TACKSAMHET, att jag ser allt bra jag har i livet istället för att dras ned och med i det tunga. Självklart blir jag djupt berörd och jag bär det med värdighet men jag väljer att fokuserar på det ljusa i mitt liv och det blir extra starkt när något berör mig på djupet.

Så TACKSAMHET är nyckeln till lycka. Se allt det som är bra i ditt liv. Skapa det liv du älskar att vakna till, för livet är här och nu och vi vet inget om morgondagen så LEV IDAG <3

Varm hälsning 
Ulrika

Min älskade Nalle (Cavallier King Charles)
Min älskade Nalle (Cavallier King Charles)

Vill du ha inspirationsmail så fyll i din adress.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln