ulrikahederberg

För urtidsmänniskan var stress ett sätt att uppfatta fara och sätta kroppen och alla sinnen i alarmberedskap för att kämpa eller fly, och för att överleva! 

I samhället vi lever i idag har stressen kommit in i vardagen på ett helt annat sätt och även fått en annorlunda karaktär då tidsbrist och känslan av otillräcklighet har ökat. Det är när du känner att du tappar kontrollen, känner dig otrygg och saknar mening som risken för stress ökar. Stress uppkommer ofta som en följd av dina tankar, av dagligt grubbel. Kroppen har svårt att se skillnad på tankar och verkliga fysiska faror, därför skapas samma kroppsliga reaktioner.

Tips till snabb återhämtning för stunden:

  • Utöva mindfullness, fokusera på det som är och dra inte iväg i tankarna och oroa dig för det som du inte kan påverka (tvinga tillbaka tankarna till nuet).
  • Ta i det som trycker dig, det frigör energi att bli av med det och speciellt om det är något som känns svårt.
  • Vila, vila, vila….lyssna på kroppen och återhämta dig. Stäng av bruset med en vägledd meditation eller självhypnos (finns gratis appar) eller en lugn promenad i skogen.
  • Minimera all information för hjärnan…stäng av radio, tv, internet mm. allt som tvingar dig till att lyssna (om det inte är avslappnande musik, meditation etc.)
  • Säg nej till allt som INTE känns lustfyllt under en period.


Listan kan göras lång men kontentan är att bara vara här och nu för du behöver återhämtning. Den långsiktliga lösningen är att se över din livsstil och skapa förändringar. Vill du ha hjälp med det så hör av dig.
Var rädd om dig!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln