ulrikahederberg

att välja bort för att få mer...

För att skapa det liv du mår bäst av så kan det innebära att du måste välja bort något för att kunna nå dit. Om du exempelvis vill ha mer frihet och mer tid för dig själv och det du älskar att göra så kanske du måste gå ned i arbetstid eller kanske t.o.m. söka ett annat arbete som enbart är 50 %? Det innebär att du kommer att tjäna mindre pengar och då behöver du ändra ditt konsumtions-tänk. Vi lägger extremt mycket pengar på spontaninköp, på sådant vi egentligen inte behöver. Tänk återvinning och secondhand.

Du kanske får välja bort utlandssemestern där du får kvalitetstid med barnen 2 veckor om året till att få kvalitetstid med barnen varje dag istället. Du (ni) kanske behöver titta på ett billigare boende eller varför inte ett smartare boende. Köp ett hus eller en lägenhet där ni kan hyra ut en del och som blir er passiva inkomst och som täcker stora delar av din hyra. 

Finns det andra sätt att tjäna extra pengar på? Hyra ut bil, husvagn, husbil, sommarstuga, maskiner etc.? Är du riktigt bra på något som du kan börja föreläsa om, tillverka, sälja? Ni kanske t.o.m. vill sälja allt ni äger och har för att flytta utomlands och leva ett enkelt rofyllt liv på en strand i ett varmt land, börja med att planera var, hur och när.

Vad hindrar dig? Oftast sitter vi fast i det som är och har svårt att tänka nytt och annorlunda. Släpp hjärnans begränsningar och föreställningar om hur det "ska vara" och tänk fritt och kreativt. Allt hänger på vad du vill uppnå och hur viktigt det är för dig….hur mycket vill du ha det där livet du mår riktigt bra av? Börja med små steg i vardagen, lycka till!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln