ulrikahederberg

Det här inlägget är till dig yrkesarbetande mamma som stressar dig igenom livet. 

Jag önskar sååå att jag kunde få träffa dig och berätta att det går att skapa förändringar i ditt liv som ger dig mer lugn och harmoni. Jag vet att det går, för jag har gjort den resan själv. Jag skulle även förklara för dig hur viktigt det är att sluta stressa innan det är försent. Jag såg en film idag och som jag länkar till HÄR och som förklarar så bra vad som händer med oss när vi stressar under en längre period. Stress under en kortare period är inte farligt, men lång och pressad stress där du inte trivs leder vanligtvis till utmattning och depression. 

Utmatttning och depression har ökat i vårt samhälle och det beror på vår nya livsstil. Vi sitter mer stilla, vi stressar hemma och på arbetet, vi är mer ensamma idag isolerade vid datorer, vi äter näringsfatttig kost på oregelbundna tider mm. Forskning har visat att en överdriven produktion av stresshormoner skadar nervcellerna och vi förlorar näringsämnen som bygger våra celler. Det går att se i forskningen att hjärnan tar skada och aktiverar och förstorar vår amygdala i hjärnan (den del av hjärnan som ska varna oss vid akut fara). 

Så vad kan du göra för att minska stresshormonet som skadar hjärnans nervceller och som kan leda till depression?

  • Börja säga nej och minska din stress.
  • Ha regelbundna tider. Inta mycket solljus på dagen och lägg dig tidigt på kvällen.
  • Ät näringsrik kost och ät regelbundet.
  • Motionera regelbundet då det har visat sig bilda nya nervceller.
  • Var delaktig i grupper där du trivs, dvs. umgås och var i kontakt med människor, var inte själv om du känner dig låg.
  • Håll dig ifrån negativt prat. Omge dig med positiva människor och fokusera på det som är positivt i ditt liv.


Gör dina förändringar tidigt och inte sen…ska bara….då jag har gjort det här så blir det bättre…etc. Skjut inte fram din gräns med en massa ursäkter. Ingen som blev sjukskriven visste själv om att hen skulle ”krascha” innan det skedde, utan kroppen säger helt plötsligt NEJ mycket kraftfullt. Och då min vän så har du inte mycket ork till att skapa de nödvändiga förändringarna som behövs i ditt liv. Så snälla du, är du en av dom som lever på gränser, ta kontakt med mig så kan jag berätta om min resa och hur jag kan hjälpa dig ulrika@swedishlifedesigner.com 

Var rädd om dig, livet går inte i repris så välj rätt spår.
Ulrika

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln