ulrikahederberg

vad ger dig mening i livet?

Jag vill dela med mig av en fråga som jag fick av en kursdeltagare här om dagen:

"Vad är meningen med livet? Det har jag funderat mycket på just dom sista dagarna. Är det att man ska ta sig igenom olika svårigheter som man inte har någon kontroll på över huvudtaget, där har jag lite svårt att hitta en mening. Hur kommer jag fram till att det är en mening med vissa saker som händer?"

Min reflektion:
Det händer saker i livet som vi inte kan förvänta oss eller styra över, som ex. sjukdomar, dödsfall, blir uppsagda från arbetet mm. Men vi kan välja hur vi vill förhålla oss till det. Antingen kan vi "välja" att vara kvar och fastna i det tråkiga och jobbiga med risk för att bli "bittra" med tiden (efter sorgen har lagt sig, den måste vi tillåta oss att gå igenom). Eller så kan vi välja att ta lärdom av det som har hänt och göra det bästa möjliga av situationen ex. en sjukdom kan leda till att jag tar beslut om att varje dag göra det som är meningsfullt för mig, träffa mina barn, skriva, umgås med vänner etc. sådant som är viktigt för mig och som ger mig glädje i livet. 

Så jag vänder tillbaka med en fråga till dig: Vad ger DIG mening i ditt liv? 

Det är så otroligt lätt att vi springer på i "ekorrehjulet" och glömma bort vad som är viktigt för oss i livet. En svår händelse kan bli en öppning för något nytt, där vi faktiskt rannsakar oss själva och börjar att ta tillvara på livet på det sätt som känns meningsfullt och glädjefyllt för oss. Så var det för mig, så en svår händelse kan leda till något bra i slutändan. Så fyll ditt liv med mening för då är det lättare att stå stark när vindarna blåser extra hårt, kram.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln