ulrikahederberg

Vad håller dig tillbaka i livet? 

Det är inte alltid så  självklart vad det är som håller dig tillbaka i livet, utan det kan vara omedvetna programmeringar som vi har fått med oss i vår uppväxt från föräldrar, släkt, lärare, ja samhället i stort. Så du grundar dina beslut på vad du har fått med dig och lärt dig under din uppväxt, men är det egentligen sanningen för dig i dag som vuxen?

Varje idé eller uppfattning som du hör och som du accepterar som sanning blir en trosuppfattning för dig. I dag som vuxen kan du säga till dig själv. "Det behöver inte nödvändigtvis vara sant, bara för att jag tidigare trodde det". Var öppen och utforska dina trosuppfattningar för att se om något omedvetet kanske håller dig tillbaka i livet.

Här nedan ser du ett axplock av begränsande föreställningar som kan hålla ditt liv tillbaka. Fyll gärna på listan med det som du själv kommer på.

Vad är det du säger till dig själv?
 

 • Jag måste vara miljonär för att förverkliga min dröm.
 • Människor med pengar är giriga och arroganta.
 • Människor med pengar tror att dom är något.
 • Jag måste ha framgångsrika föräldrar för att själv bli framgångsrik.
 • Jag är för gammal för att börja studera, starta eget, byta arbete.
 • Jag kan bara det här.
 • Jag har inte kompetensen för…
 • Jag är inte kreativ, jag har ingen fantasi.
 • Jag kan aldrig göra det jag vill göra.
 • Jag har svårt att träffa nya vänner.
 • Människor gillar inte mig.
 • Jag har alltid otur.
 • Ansvaret ligger alltid på mig.
 • Vi måste hålla ihop för barnens skull.
 • Etc.


Låt inte gamla föreställningar hindra dig från att leva det liv du innerst inne vill leva. Du kan i dag välja att börja programmera om dig och tänka precis tvärtom och börja säga det till dig själv dagligen tills du faktiskt tror på det in i varenda cell. Sätt upp lappar i ditt hem med de nya budskapen som du vill förändra, exempelvis:

 • Jag kan förverkliga min dröm utan att vara miljonär.
 • Det är aldrig försent att börja studera, starta eget eller byta arbete för mig.
 • Jag kan lära mig precis vad jag vill.
 • Jag är kreativ och jag har fantasi.
 • Etc.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln